Spring naar de inhoud

Een feestelijk hoofdgerecht waar weinig werk aan is? Check! Dit jaar staat er namelijk een heerlijk stukje kalfsvlees op mijn menu. Kalfsvlees is lekker veelzijdig, mals en enorm smaakvol. Ik ging aan de slag met de dunne lende en combineerde die met een pastinaak-aardappelcrème en gebakken bospaddenstoelen. Dat alles werd overgoten met een lekker eenvoudig tijm-botersausje. Lekker in zijn eenvoud. Voor wie een stukje kalfsvlees met pastinaak-aardappelcrème en champignons ook op zijn feestmenu wil zetten: de puree kan je gerust al op voorhand maken zodat je tijdens het feest enkel nog het vlees en de champignons hoeft te bakken. Laat het smaken & ik wens jullie alvast fijne feestdagen toe!

Kalfsvlees met pastinaak-aardappelcrème en champignons

Nodig? (voor 4 personen)

  • 300 gr pastinaak
  • 300 gr aardappelen
  • 150 gr boschampignons (mengeling)
  • 5 takjes verse tijm
  • 400 gr kalfs dunne lende
  • Peper – zout
  • Boter

Hoe?

  • Schil de pastinaken en de aardappelen
  • Snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water
  • Smelt een flinke klont boter in een pannetje en bak de er champignons kort in aan
  • Rits er de takjes tijm boven en kruid met peper en zout
  • Smelt in een andere pan opnieuw een klontje boter en bak er het kalfsvlees in aan
  • 1 minuutje op hoog vuur en 4 minuutjes op middelmatig vuur, tot het vlees mooi rosé gebakken is
  • Giet de blokjes pastinaak en aardappel af en doe ze in de blender
  • Mix tot een gladde crème en kruid met peper en zout
  • Snijd het vlees in plakjes
  • Lepel wat van de pastinaak-aardappelcrème op een bord
  • Leg er enkele plakjes kalfsvlees bovenop en schik er een paar champignons bij
  • Werk het bord af met een beetje boter van bij de champignons en wat extra verse tijm
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!