Kerstkoekjes met chocolade en pecannoten

Kerstmis.. ‘It’s the most wonderful time of the year’ zingt Andy Williams terwijl ik in de keuken sta na te denken over wat ik dit jaar wil gaan klaarmaken met de feestdagen. Een mooie periode is het wel al zal die dit jaar toch net een tikje anders zijn dan de voorbije jaren. Geen familiefeestjes, geen grote schalen vol lekkere hapjes en geen gerechten om te delen. Maar hey, ik laat mijn hoofd niet hangen. Hier thuis houden we een gezellig dinertje voor twee en mijn liefste familie, die verras ik met heerlijke kerstkoekjes met chocolade en pecannoten. Speciaal voor hen gebakken en tot aan hun deur gebracht! Voor deze koekjes gebruik ik de Fantastic Cookies Mix van Niamh Baking met pecannoten en Belgische chocoladestukjes. Ik geef er nog een eigen touch aan door er mijn kerstkruidenmix aan toe te voegen. Het resultaat zijn knapperige koekjes die smaken naar Kerst!

Kerstkoekjes met pecannoten en chocolade

Kerstkoekjes met chocolade en pecannoten

Nodig? (Voor een 20-tal koekjes)

  • ½ pak Niamh Fantastic Cookies Mix
  • 70 gr koude boter, in blokjes
  • 1 eigeel
  • kerstkruidenmix
  • Leuke uitsteekvormpjes

Voor de kerstkruidenmix:

  • 1 kl kaneelpoeder
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 1/4 kl gemalen nootmuskaat
  • 1/4 kl gemalen kruidnagel
  • 1/4 kl gemalen kardemom

Hoe?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng alle kruiden voor de kerstkruidenmix in een potje
  • Doe de Fantastic Cookies Mix samen met de kerstkruidenmix, de blokjes koude boter en het eigeel in een grote kom
  • Kneed met je handen tot je een stevig deegje hebt en vorm tot een bal
  • Bestuif je werkblad met een laagje bloem en rol er het deeg met een deegroller dun over uit (tot +- 1 cm dikte)
  • Steek met leuke vormpjes figuurtjes uit het deeg en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Kneed het resterende deeg terug tot een bal, rol opnieuw uit en steek er weer koekjes uit
  • Herhaal tot het deeg volledig opgebruikt is
  • Bak de koekjes gedurende 12 à 15 minuten (afhankelijk van de sterkte van je oven)
  • Laat de koekjes even afkoelen alvorens ze te serveren (of in te pakken als cadeautje)
  • Klaar!

Kerstkoekjes met pecannoten en chocolade

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Niamh Baking.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.