Roereitje met bieslook, zalm en kaviaar

Producten met een verhaal, daar heb ik een zwak voor. Als ze dan ook nog eens op-en-top Belgisch zijn en dat helemaal geweldig. Toen ik onlangs de kans kreeg om het merk Royal Belgian Caviar, de enige Belgische kaviaarproducent, beter te leren kennen was ik meteen super enthousiast. Tijdens een online tasting werd ik helemaal ondergedompeld in de geschiedenis van dit Turnhoutse familiebedrijf en leerde ik alles over het proeven van kaviaar. Je kan daarover alles lezen in deze post trouwens: Royal Belgian Caviar, Belgische kaviaar met een verhaal. Nu stond ik na de tasting natuurlijk te popelen om aan de slag te gaan met dit sublieme product. Ik maakte een smeuïg roereitje met bieslook, zalm en kaviaar. Pure smaken die ontzettend goed samengaan!

Roereitje met bieslook, zalm en kaviaar

Roereitje met bieslook, zalm en kaviaar

Nodig?

Voor de bieslookdressing:

  • 50 gr bieslook
  • 1 el zure room
  • 3 el volle room
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Peper – zout

Voor het roereitje:

  • 1 klein klontje boter
  • 2 eieren
  • 100 ml volle room
  • Peper – zout

Voor de afwerking:

  • 25 gr gerookte zalm, in blokjes
  • 30 gr Royal Belgian Caviar
  • Pittige kiemgroentjes

Hoe?

  • Doe alle ingrediënten voor de bieslookdressing in de foodprocessor en mix glad.
  • Kluts de eitjes samen met de room, peper en zout
  • Smelt een klontje boter in een pan en giet er het eiermengsel in
  • Laat lichtjes stollen en roer tot je kleine stukjes hebt
  • Bak het roereitje niet te lang, het mag nog lekker smeuïg zijn
  • Neem kleine potjes en lepel op de bodem een laagje van de bieslookdressing
  • Schep er een beetje roerei bovenop
  • Werk af met blokjes gerookte zalm, een lepeltje kaviaar en een takje groen (bv. radijskiemen)
  • Serveer lauwwarm
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

De kaviaar die ik in dit recept gebruik werd mij geschonken door Royal Belgian Caviar.
Alle deco-items zijn van Maisons du Monde.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.