Wortel-knolseldersoep met gebakken coquilles

Soep op je feestmenu? Dat is zeker een goed idee! Soep kan je niet alleen makkelijk op voorhand klaarmaken, door er een paar leuke extraatjes aan toe te voegen steek je ze ineens in een feestelijk jasje! Ik koos dit jaar voor een heerlijke wortel-knolseldersoep met gebakken coquilles. De soep an sich is super eenvoudig maar wel heel smaakvol en bovendien ook super gezond. De zilte smaak van de coquilles past er perfect bij en geeft deze soep instant een upgrade naar een feestelijk voorgerecht dat je zonder enige stress op tafel kan zetten.

PS: Maak na deze soep de stoverij van hinde of de wildragout kaar! Dan kan je ineens een hele knolselder verwerken! 😉

Wortel-knolseldersoep met gebakken coquilles

Wortel-knolseldersoep met gebakken coquilles

Nodig

  • 1/2 knolselder
  • 6 wortelen
  • 1 ui
  • 1 takje verse tijm
  • 1,5 à 2 liter groentebouillon
  • peper – zout
  • olijfolie

Voor de afwerking: 

  • coquilles
  • verse tijm
  • peper

Keukentools

Hoe

  • Schil de knolselder en de wortelen
  • Snijd in stukjes
  • Snipper de ui fijn
  • Stoof de ui aan in een scheutje olijfolie
  • Voeg de blokjes knolselder en wortel toe
  • Doe het takje tijm erbij
  • Laat het geheel een vijftal minuutjes garen en roer af en toe
  • Bevochtig de groenten met de bouillon
  • Laat de soep een half uurtje koken op een middelhoog vuur
  • Verwijder het takje tijm
  • Mix de soep glad
  • Kruid eventueel nog extra bij met peper en zout
  • Dep de coquilles goed droog en bak ze goudbruin in een pan
  • Schenk de knolselder-wortelsoep in diepe borden
  • Schik er enkele stukjes coquille bovenop
  • Werk af met een takje tijm en peper van de molen
  • Klaar!

Tips

  • Voeg meer of minder bouillon toe afhankelijk van de gewenste dikte van de soep. Ik heb bijvoorbeeld graag dikke soep en ging dus voor 1,5 liter bouillon!
  • Ook lekker als topping in deze soep: gebakken croutons, gebakken spekjes of fijngehakte, geroosterde  hazelnootjes
  • Hou je van exotische smaken? Laat dan bij de soep een theelepel geraspte gember meestoven

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.