Spring naar de inhoud

Altijd rijpe bananen op overschot, da’s the story of my life! Ik laat ze gelukkig wel nooit verloren gaan en probeer er steeds iets mee te maken. En als dat niet lukt, snijd ik ze in stukjes en vries ik ze in. Maar toen ik onlangs de diepvriezer eens wou opruimen kwam ik er achter dat ik ondertussen al wel heel wat bakjes en zakjes diepgevroren banaan had verzameld. Dus besloot ik er cakejes van te bakken. Bananencakejes met chocolade. Met lekker veel chocolade! Heerlijk als tussendoortje of vieruurtje bij een tasje koffie of thee. Ook zin in gekregen? Check hieronder het recept!Bananencakejes met chocolade

Nodig? (24 cakejes)

  • 4 (over)rijpe bananen, in stukjes
  • 2 eieren
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 100 gr suiker
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 1 tl bicarbonaat
  • 100 gr chocoladedruppels

Hoe?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Prak de stukjes banaan met een vork in een grote kom
  • Doe de eieren, de suiker en de zonnebloemolie bij de stukjes banaan
  • Gebruik een handmixer of een keukenrobot en klop los
  • Spatel daarna de bloem en het bicarbonaat onder het beslag
  • Meng als laatste de chocoladedruppels er nog onder
  • Neem mini cakevormpjes (siliconen) en vul ze voor 3/4de met het cakemengsel
  • Zet de cakejes 20 à 25 minuten in de oven
  • Laat ze lichtjes afkoelen en haal ze uit de vormpjes alvorens te serveren
  • Klaar!

Bananencakejes met chocolade
Tips:

  • Je kan voor dit recept dus ook perfect stukjes banaan gebruiken die al eens diepgevroren zijn geweest. Laat ze eerst ontdooien alvorens ze fijn te prakken.
  • Je kan deze cakejes ook zonder de chocolade maken of de chocolade vervangen door bijvoorbeeld walnoten.

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!