Spring naar de inhoud

Een lekkere en luchtige chocoladecake. Wie kan daar nu aan weerstaan?! Ik in ieder geval niet want terwijl ik dit schrijf ben ik alweer van mijn derde stuk aan het smullen. Ik kan jullie allemaal dus aanraden om dit heerlijke receptje eens uit te proberen. Het is letterlijk en figuurlijk om duimen en vingers van af te likken! 😉

Chocoladecake met chocoladeganache

Nodig?

Voor de cake: 

  • 175 gr ongezouten boter
  • 150 gr melkchocolade
  • 175 gr donkerbruine suiker
  • 3 eieren
  • 75 gr Campina zure room
  • 2 el Campina halfvolle melk
  • 150 gr zelfrijzende bloem
  • 25 gr cacaopoeder
  • 1/2 tl bicarbonaat
  • 1/2 tl zout

Voor de ganache: 

  • 100 gr melkchocolade
  • 100 gr Campina zure room

Hoe?

  • Doe de boter, de melkchocolade en de donkerbruine suiker samen in een steelpannetje
  • Verwarm zachtjes op het vuur tot een egale massa
  • Zet aan de kant
  • Klop in een kom eieren samen met de zure room en de melk
  • Meng er de zelfrijzende bloem, het cacaopoeder, het bicarbonaat en het zout onder
  • Giet ten slotte het mengsel van chocolade, boter en suiker erbij
  • Meng een laatste keer
  • Vet een bakblik in en giet er het cakedeeg in
  • Bak de cake gedurende 50 minuten à 1 uur (afhankelijk van de sterkte van je oven) op 180 graden
  • Laat de cake afkoelen op een rooster
  • Maak ondertussen de ganache
  • Smelt de melkchocolade en meng die onder de zure room
  • Bestrijk hiermee de chocoladecake
  • Werk de cake eventueel nog af met eetbare decoratie (zoals de sneeuwvlokjes die ik heb gebruikt 🙂 )
  • Klaar!

Tips:

  • Checken of de cake gaar is? Gebruik een houten satéprikker om in de cake te prikken. Hangt er geen beslag aan de prikker? Dan is de cake gaar!
  • Ben je meer fan van pure chocolade? Dan kan je de melkchocolade in dit recept er wel door vervangen.
  • Een lekkere extra toevoeging aan dit recept: stukjes noot!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.