Spring naar de inhoud

De klassieke BLT sandwich is een populair Amerikaans lunchgerecht. Het is een toast met daartussen Bacon, Lettuce en Tomato, vandaar de naam BLT natuurlijk! De ‘B’ vervang ik in dit recept wel door een vegetarisch alternatief. Niet omdat ik geen vlees eet maar wel het dit jaar het goede voornemen heb gemaakt om mijn vleesconsumptie ietwat te verminderen en er vooral bewust mee om te gaan. En dus probeer ik met plezier regelmatig vegetarische alternatieven uit. In dit recept koos ik voor Le Végétarien van Aoste, een vegetarisch alternatief dat van smaak en textuur heel erg aanleunt bij kippenwit. I like!

Wat heb je nodig?

  • 4 sneetjes toastbrood
  • 1/4 Romeinse sla
  • 1 grote tomaat
  • 2 eieren
  • 1 el mayonaise (of een andere dressing)
  • 1 pakje Aoste Le Végétarien met tuinkruiden

Hoe maak je het?

  • Toast de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin
  • Snijd de Romeinse sla in reepjes
  • Snijd de tomaat in dunne schijfjes
  • Bak de spiegeleitjes
  • Je mag ze best lang laten bakken tot de dooier niet meer lopend is
  • Besmeer de sneetjes toastbrood met een dun laagje mayonaise (of een andere dressing)
  • Leg op de twee van de sneetjes toastbrood een beetje sla en enkele schijfjes tomaat
  • Leg er de plakjes Végétarien bovenop
  • Schep er een eitje op en bedek met de twee andere sneetjes toastbrood
  • Snijd de broodtorentjes in driehoekjes
  • Steek er een houten stokje alvorens te serveren
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Categorieën:

Broodjes en burgers
Vegetarisch

Tags:

BLT
Sandwich
Toast
Veggie