Spring naar de inhoud

Valentijn komt eraan! Commerciële feestdag of niet, kleffe gebeurtenis of niet, ik vind het een prima gelegenheid om iedereen die ik graag zie dan nog eens een keertje in de watten te leggen. En zoals het een goede foodie beaamt doe ik dat natuurlijk het liefst met.. juist, eten! Vandaar dat ik mijn hartjeswafelijzer nog eens bovenhaalde en deze heerlijke marmerwafeltjes bakte en uitdeelde! Met liefde gemaakt, dat smaakt! 😉

PS: Ik krijg heel regelmatig vragen over het wafelijzer dat ik gebruik (met uitneembare hartjesplaten) dus heb ik hieronder voor jullie een linkje toegevoegd waar jullie het kunnen zien! Ik ben er echt heel erg tevreden van en gebruikte het eerder al voor deze zachte vanillewafels, Luikse wafels en roze hartjeswafels met rode biet!

Marmerwafeltjes

Nodig?

  • 3 eieren
  • 125 gr fijne suiker
  • 125 gr gesmolten boter
  • 200 ml Campina halfvolle melk + extra
  • 250 gr patisseriebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el cacaopoeder
  • boter om in te vetten
  • bloemsuiker om af te werken

Hoe?

  • Breek de eieren in een kom en voeg er de fijne suiker aan toe
  • Klop luchtig met de handmixer
  • Voeg vervolgens de gesmolten boter en de melk toe
  • Zeef daarna de bloem en het bakpoeder boven het beslag
  • Meng goed
  • Verdeel het beslag over twee kommen
  • Meng het cacaopoeder met enkele eetlepels melk tot een papje zonder brokjes
  • Voeg het toe aan één van de twee kommen met beslag
  • Meng opnieuw goed
  • Verhit het wafelijzer (op stand 3)
  • Vet het in met een dun laagje boter
  • Voeg enkele lepels van het ‘witte’ beslag toe en ook enkele lepels van het ‘bruine beslag’, zo krijg je een mooi marmereffect
  • Bak de wafels gedurende een minuutje of 4
  • Laat ze afkoelen op een roostertje
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.