Goulash met frietjes en sla

Een groot bord goulash met frietjes en sla.. dat roept bij mij fijne herinneringen op want het is een gerecht dat ik als kind vaak at bij mijn oma en opa. Zij maakten met veel liefde telkens een grote pot van dit Hongaarse gerecht klaar voor de hele familie. En vaak werd die pot ook volledig tot op de bodem leeggegeten (pas dan was oma er van overtuigd dat iedereen wel genoeg had). Ik koester zulke receptjes en maak ondertussen zelf ook vaak klaar. En wie weet kan ik ze op een dag ook doorgeven aan mijn kleinkinderen zoals mijn oma en opa ze aan mij gaven. ❤️

Voor dit gerecht moet je wel wat tijd uitrekken want hoe langer het kan garen, hoe beter. Daarom is het voor mij echt ‘zondagse kost’. Na de middag zet ik de goulash op het vuur en laat die dan heel gedurende enkele uren op een zacht vuurtje pruttelen. Tegen etenstijd ruikt de hele keuken niet alleen heerlijk maar is het vlees ook zalig mals geworden. Wat sla en frietjes erbij en je hebt een heus feestmaal! Smakelijk!

Goulash met frietjes

Goulash met frietjes

Nodig? (voor 6 personen)

  • 1 kg rundsstoofvlees of varkensstoofvlees
  • 2 el bloem
  • 1 ui
  • 3 grote wortels
  • 2 rode paprika’s
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 350 ml tomatenpassata
  • 250 ml rundsbouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 2 grote el paprikapoeder
  • 1 potje Campina zure room
  • peper – zout – cayennepeper
  • boter

Keukentools?

Hoe?

  • Smelt een flinke klont boter in een pot met een dikke bodem
  • Schroei er het stoofvlees in aan tot het rondom rond mooi bruin gekorst is
  • Snipper de ui
  • Snijd de wortels en de paprika’s in blokjes
  • Strooi een lepel bloem over het vlees in de pot (dit zorgt straks voor binding)
  • Voeg vervolgens de fijngesnipperde ui, de blokjes wortel en de blokjes paprika toe
  • Doe daarna de tomatenblokjes, de passata, de rundsbouillon erbij
  • Breng op smaak met een blaadje laurier en het paprikapoeder
  • Roer goed door en laat het geheel minimum twee uur lang sudderen op een zacht vuurtje
  • Roer regelmatig zodat de bodem van de pot niet aanbrandt
  • Als na twee uur het vlees gaar is kruid de goulash dan nog naar smaak met peper, zout en cayennepeper
  • Serveer met frietjes, salade en een flinke toef zure room
  • Klaar!

Tip:

  • Ik eet frietjes bij de goulash omdat ik dat als kind zo vaak at bij mijn grootouders maar je kan dit natuurlijk ook serveren met rijst!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

2 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.