Spring naar de inhoud

Lunchtime! Ik hou wel van een beetje variatie dus probeer ik toch elke dag een ander middagmaaltje te bedenken. Want zeg nu zelf, boterhammen met kaas en hesp ben je na een tijdje wel beu gegeten. Vaak kijk ik wat ik nog van restjes in de koelkast heb liggen en probeer ik er iets lekkers en origineel mee te maken. Telkens een uitdaging maar als mijn nieuwe, à la minute uitgevonden receptjes dan ook nog eens heerlijk blijken te zien is dat dubbel genieten!

Deze week ging ik voor een lekker, dikke croque met kip, tomaat en mozzarella. Mijn apero zongedroogde tomaatjes en olijven verwerkte ik tot een heerlijke tapenade. De hesp verving ik door kipfilet en een restje mozzarella en rucola maakten het helemaal af! Een top receptje voor wie snel een lekkere en ook wel gezonde lunch op tafel wil toveren! Laat het smaken!

Croque met kip, tomaat en mozzarella

Nodig? (voor 2 croques)

  • 2 dikke sneden volkoren brood
  • 12-tal zongedroogde tomaatjes
  • 6-tal zwarte olijven
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 el olie (bv van de zongedroogde tomaten)
  • 4 sneetjes Aoste kipfilet
  • 50 gr gemalen mozzarella
  • 1 handje rucolablaadjes
  • peper – zout

Hoe?

  • Snijd de sneden brood in de helft
  • Doe de zongedroogde tomaatjes, de olijven en de pijnboompitjes in de chopper
  • Mix tot tapenade
  • Voeg nog een beetje olie van de tomaatjes toe indien nodig
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Besmeer twee stukjes brood met de tapenade
  • Leg er telkens twee plakjes kipfilet bovenop
  • Bestrooi met gemalen mozzarella
  • Leg er enkele rucolablaadjes op
  • Bedek met de twee overige stukjes brood
  • Verwarm de croquemachine
  • Toast de boterhammen tot zo goudbruin zijn en de kaas gesmolten is
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Aoste.