Chocolate chip pancakes

Zin in een lekker en gezond ontbijtje? Dan zijn deze chocolate chip pancakes met banaan en havermout echt iets voor jou! Ik maak ze met magere verse kaas die zacht van smaak en rijk aan proteïnen is! PS: Maak gerust een dubbel recept en vries de pannenkoekjes in! Zo heb je steeds een voedzaam ontbijtje achter de hand voor op drukke dagen. De pannenkoekjes hoef je dan enkel nog even op te warmen in de pan of microgolfoven en genieten maar!

Chocolate chip pancakes

Chocolate chip pancakes

Nodig? (voor 8 pannenkoeken)

  • 1 rijpe banaan
  • 1 scheut melk (+- 2 eetlepels)
  • 125 gr Campina verse magere kaas
  • 4 eiwitten
  • 75 gr havermout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 50 gr chocoladedruppels
  • olie om in te bakken
  • honing, banaan en chocoladedruppels om af te werken (optioneel)

Keukentools?

  • Pannenkoekenpan

Hoe?

  • Weeg alle ingrediënten af
  • Doe alle ingrediënten (behalve de chocoladedruppels) in de blender
  • Mix tot een glad beslag
  • Roer er daarna de chocoladedruppels onder
  • Verhit een scheutje olie in een pannenkoekenpan
  • Lepel er een hoopje van het pannenkoekenbeslag in
  • Laat mooi bakken tot de bovenkant begint te stollen en je kleine luchtbelletjes ziet
  • Draai de pannenkoek om en laat ook de andere kant goudbruin bakken
  • Herhaal tot het beslag op is en je een stapeltje pannenkoeken hebt
  • Werk (optioneel) af met honing, extra stukjes banaan en extra chocoladedruppels
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.