Spring naar de inhoud

Every brownie needs a blondie! Blondies? Yess, dat zijn de blonde zusjes van de alom gekende chocoladebrownies! Ze zijn even zacht van smaak en even smeuïg vanbinnen en toch zijn net dat tikkeltje anders. In tegenstelling tot in brownies hoort er in blondies eigelijk geen chocolade te zitten. Wat dan wel? Blondies maak je met lichtbruine suiker, ook wel ‘blonde suiker’ genoemd. Vandaar de naam! 😉 De chocoholic in mij kon het echter toch niet laten om aan het recept wat chocolade toe te voegen.. Ik koos hier voor fijngehakte stukjes chocolade met daarin gekarameliseerde amandelen, die zorgen voor een lekkere bite. Echt genieten, deze blondies met chocolade en amandelen!

Blondies met chocolade en amandelen

Nodig?

  • 125 gr malse boter
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 100 gr witte kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 200 gr patisseriebloem
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl bicarbonaat (baking soda)
  • 100 gr Côte d’Or melkchocolade met gekarameliseerde amandelen
  • 100 gr Côte d’Or pure chocolade met amandelen

Hoe?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe de malse boter samen met de twee soorten suiker in de mengkom van de keukenrobot
  • Klop tot een luchtige massa
  • Voeg vervolgens één voor één de eieren toe
  • Doe daarna de bloem, het zout en het bicarbonaat erbij
  • Hak de twee soorten chocolade in stukjes
  • Hou een beetje opzij om straks bovenop de blondies te strooien
  • Meng de rest onder het beslag
  • Neem een vierkante of rechthoekige bakvorm en bekleed deze met een laagje bakpapier
  • Schep er het blondiebeslag in en spreid het goed uit
  • Bestrooi het beslag met de resterende chocolade
  • Bak de blondies +- 30 à 35 minuten in de oven (afhankelijk van de sterkte van de oven en hoe smeuïg je de binnenkant wilt)
  • Laat even afkoelen alvorens in vierkantjes te snijden
  • Klaar!

Blondies met chocolade en amandelen

Tips:

  • Ik gebruik hier twee soorten chocolade, je kan natuurlijk ook voor slechts één soort kiezen
  • Liever geen chocolade? Gebruik dan grof gehakte noten
  • Ook lekker met: kokosschaafsel, frambozen, stukjes speculaas, … .

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Côte d’Or.