Parelcouscous met tomaat en Parmaham

Pasta, dat zou ik echt alle dagen kunnen eten. In al z’n vormen en maten, de ene keer met een roomsausje en de andere keer met een lekkere pesto. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos! Ik koos deze keer voor parelcouscous met tomaat en Parmaham. Parelcouscous zijn eigenlijk kleine pastabolletjes die heerlijk smaken in een soep of een salade. Je kan ze ook gebruiken ter vervanging van rijst in een risotto-achtig gerecht. En dat is ook wat ik hier gedaan heb eigenlijk. Ik doe alle ingrediënten in één pot, voeg er water aan toe en laat het lekker garen. Op het einde roer ik er nog een flinke lepel Boursin onder voor een romige smaak. Afgewerkt met enkele sneetjes Parmaham is dit echt een toppertje!

PS: Dit eenpansgerecht tover je binnen de 20 minuten op tafel en je hebt er bovendien amper afwas aan!

Parelcouscous met tomaat en Parmaham

Parelcouscous met tomaat en Parmaham

Nodig? (voor 2 personen)

  • 150 gr parelcouscous
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje look
  • 400 ml water
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 50 gr Boursin met knoflook en fijne kruiden
  • 1 handje rucola
  • 10-tal kerstomaatjes
  • Parmezaanse kaas
  • peper – zout
  • olijfolie

Hoe?

  • Snipper de ui en pers de look
  • Stoof beiden aan in een scheutje olijfolie
  • Voeg de parelcouscous, de tomatenblokjes en het water toe
  • Laat het geheel sudderen op een zacht vuurtje tot de parelcouscous gaar is
  • Roer er nog de Boursin en de gedroogde oregano onder
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Snijd de kerstomaatjes in vieren en meng ze onder het gerecht
  • Verdeel de parelcouscous over verschillende bordjes
  • Leg er enkele sneetjes Parmaham bovenop
  • Werk het gerechtje nog af met blaadjes rucola en Parmezaanse kaas
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Boursin.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.