Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

  • 250 gr speculaaskruimels
  • 30 gr gesmolten boter
  • 75 gr witte chocolade
  • 150 ml Campina slagroom (40%)
  • 330 gr roomkaas
  • 100 gr bloemsuiker

Keukentools

  • Springvorm met 15 cm diameter*

* Opgelet! Ik gebruik voor dit recept een kleine springvorm van 15 cm diameter. Heb je thuis een grotere vorm van bijvoorbeeld 24 cm diameter? Dan verdubbel je best het recept voor een volledig gevulde springvorm.

Hoe maak je het?

  • Doe 100 gram van de speculaaskruimels  samen met de gesmolten boter in de foodprocessor
  • Mix heel fijn
  • Neem een springvorm en bedek de bodem met een laagje bakpapier
  • Stort de fijne kruimels er op uit zodat de hele bodem bedekt is met een laagje kruimels
  • Druk ze goed aan met een lepel
  • Zet evn in de koelkast terwijl je de vulling maakt
  • Smelt de witte chocolade samen met een scheutje van de room (in de microgolfoven of op het vuur)
  • Klop de roomkaas los met een handmixer in een grote kom
  • Klop in een andere kom de resterende room lobbig
  • Mix de gesmolten witte chocolade en de bloemsuiker onder de roomkaas
  • Spatel er daarna voorzichtig de opgeklopte room onder
  • Meng als laatste nog de overige speculaaskruimels onder het cheesecakebeslag
  • Neem de springvorm uit de koelkast en verdeel de cheesecakevulling over de bodem
  • Zet de cheesecake een nachtje in de koelkast om op te stijven
  • Werk de cheesecake net voor het serveren nog af met extra speculaaskruimels
  • Klaar!

Enkele tips:

  • Om de cheesecake mooi uit de springvorm te halen ga ik als volgt te werk: neem een aardappelmesje en spoel het onder heet water zodat het lemmet een beetje warm is. Ga voorzichtig met de lemmet van het mes langs de binnenkant van de rand van de springvorm tot de cheesecake overal los is. Nu kan je de rand van de springvorm gemakkelijk verwijderen.
  • Doordat de cheesecake op een bakpapiertje staat kan je die gemakkelijk van de bodem van de springvorm halen en op een taartvorm op bord schuiven.
  • Deze cheesecake stijft perfect op, ook al zit er geen gelatine in. Dit komt door de witte chocolade die terug gaat stollen. Wil je de witte chocolade liever weglaten? Dan gebruik je best wel wat gelatine.

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Categorieën:

Gebak

Tags:

Cheesecake met speculaas
Cheesecake speculoos
No bake cheesecake
Speculaas dessert
Taart met speculaas