Chocolade soesjes

Soesjes bakken, het hoort niet tot de simpelste dingen in de patisserie maar ik durf er mij al wel eens aan wagen! Want zeg nu zelf, zo’n heerlijk zacht soesje waar je in bijt en dan een romige vulling proeft, da’s toch echt genieten!

Chocolade soesjes

Chocolade soesjes

Nodig? (voor +- 24 soesjes)

Voor de soesjes: 

  • 300 ml water
  • 100 gr boter
  • 2 tl suiker
  • 125 gr patisseriebloem
  • 25 gr cacaopoeder
  • 1 tl zout
  • 4 eieren

Voor de vulling: 

  • 500 ml volle room
  • 250 gr witte chocolade

Voor de afwerking:

  • 100 gr witte chocolade
  • 4 el volle room

Hoe?

  • Begin met het soezendeeg
  • Verwarm de over voor op 180 graden
  • Neem een steelpannetje en doe daarin het water, de boter en de suiker
  • Breng tot aan het kookpunt op een middelhoog vuur
  • Zeef de bloem, het cacaopoeder en het zout in een kom
  • Haal het kokende water van het vuur en voeg er de droge ingrediënten aan toe
  • Zet terug op het vuur en meng goed gedurende enkele minuten totdat je een mooi, homogeen deegje krijgt dat niet meer aan de randen van de steelpan kleeft
  • Haal de steelpan opnieuw van het vuur en roer nog één voor één de eieren onder het beslag
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit toefjes (van +- 5 cm diameter) op met bakpapier beklede bakplaten
  • Laat voldoende ruimte tussen de verschillende soesjes
  • Bak de soesjes +- 25 minuten in de oven
  • Klop ondertussen de room voor de vulling stijf
  • Smelt de helft van de witte chocolade voor de vulling
  • Meng er daarna de nog niet gesmolten helft onder
  • Roer tot er geen brokjes meer zijn (en zo is de temperatuur van de chocolade niet te hoog om onder de room te mengen)
  • Meng de gesmolten chocolade voorzichtig onder de opgeklopte room en doe het mengsel in een spuitzak
  • Leg in de koelkast tot aan gebruik
  • Haal de soesjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen
  • Maak telkens een gaatje onderaan in elk soesje en vul ze op met de witte chocolade slagroom
  • Smelt voor de afwerking de witte chocolade met de room
  • Lepel over de soesjes
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.