Brusselse wafels met chocoladesaus

Wafels bakken is en blijft één van mijn favoriete bezigheden in het weekend. Jullie zagen hier de laatste jaren dan ook al heel wat wafels voorbijkomen op de blog. Voor wie benieuwd is: hier kan je een overzichtje vinden van alle wafelrecepten. Vandaag een op en tot Belgisch receptje dat nog ontbrak in mijn collectie: Brusselse wafels met chocoladesaus! Ik serveer de wafel eens op een creatieve manier: gesneden in ‘frietjes’ en met een heerlijke chocolade-dipsaus!

Brusselse wafels met chocoladesaus

Brusselse wafels met chocoladesaus

Nodig? (voor +- 8 à 10 wafels)

  • 350 ml lauwwarme Campina halfvolle melk
  • 11 gr droge gist ( = 1 pakje)
  • 1 kl suiker
  • 3 eieren
  • 350 ml bruiswater
  • 425 gr zelfrijzende bloem
  • 150 gr gesmolten boter
  • 1 snuifje zout
  • 150 gr chocolade naar keuze
  • 100 ml Campina volle room

Keukentools?

Hoe?

  • Doe de lauwwarme melk samen met de gist en de suiker in een kommetje
  • Zet aan de kant en laat 10 minuutjes staan totdat de gist begint te werken en er luchtbelletjes op het mengsel komen
  • Scheid ondertussen de eieren
  • Klop in een kom de eiwitten tot stijve pieken
  • Doe in een andere kom de eigelen en voeg er het mengsel van melk en gist aan toe
  • Klop lichtjes los
  • Doe daarna het bruiswater en de zelfrijzende bloem erbij
  • Klop met een handmixer tot je geen brokjes meer ziet
  • Voeg nog gesmolten boter en een snuifje zout toe
  • Spatel voorzichtig als laatste de eiwitten onder het beslag
  • Zet het wafelbeslag even opzij en verhit ondertussen je wafelijzer
  • Laat goed heet worden en vet het in met een dun laagje boter
  • Schep telkens een flinke lepel van het wafelbeslag in het wafelijzer
  • Bak tot de wafel mooi goudbruin is (+- 5 minuten, afhankelijk van de sterkte van je wafelijzer)
  • Herhaal tot het beslag volledig opgebruikt is
  • Verwarm voor de chocoladesaus nog de room en meng er de chocolade onder
  • Roer tot er geen brokjes meer zijn
  • Snijd de wafels in ‘frietjes’ en serveer ze met de chocoladesaus als dipsaus
  • Klaar!

Tips:

  • Maak gerust een groot recept van deze Brusselse wafels en vries degene die je niet op krijgt in! Wanneer je er dan terug zin in hebt kan je ze gewoon opwarmen in de oven of microgolf!
  • In plaats van droge gist kan je ook verse gist gebruiken, doe dan de hoeveelheid gist x 3

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.