Spring naar de inhoud

Een potje citroenpudding, da’s een van de favoriete nagerechtjes van mijn lief! Hij is niet al te dol op zoet en valt dus vaak niet te verleiden met een dessert maar met een puddingske (of twee) weet ik hem toch telkens blij te maken! De basis van dit recept is zoals je een klassieke vanillepudding zou maken maar om het zoete van de suiker wat te balanceren en niet te laten overheersen doe ik er vers citroensap bij. Lekker verfrissend. En die koude boter die op het einde nog onder de pudding geroerd wordt? Die zorgt voor een zijdezacht resultaat. Probeer zelf maar eens! 🙂

Citroenpudding

Nodig?

  • 75 gr fijne witte suiker
  • 15 gr maïszetmeel/maïzena (of vanillepuddingpoeder)
  • 250 ml Campina halfvolle melk
  • 2 eigelen
  • 1 snuifje zout
  • 65 ml vers citroensap
  • 1 el koude boter

Hoe?

  • Meng de suiker samen met de maïszetmeel in een steelpannetje
  • Zet op het vuur en doe de melk, de eigelen en het snuifje zout erbij
  • Breng aan de kook en laat indikken tot pudding
  • Haal de pudding van het vuur
  • Roer er het citroensap en de lepel koude boter onder
  • Verdeel de pudding over verschillende glaasjes
  • Laat afkoelen
  • Werk de citroenpudding net voor het serveren af met kokosschilfers
  • Klaar!

Tip:

  • Deze citroenpudding is heerlijk als vulling voor deze schattige paastaartjes!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.