Spring naar de inhoud

Yesyesyes het is weer tijd voor een lekker dessertje! Lusten jullie ook zo graag tiramisu? Ik maakte een leuke variant op de klassieke versie met boudoirkoekjes en maakte deze keer een tiramisu van speculaas!

Rond de periode van Sinterklaas is dit een ideaal dessertje om je speculaaskoekjes in te verwerken. Je kan de speculaas dompelen in koffie met daarin een scheutje amaretto voor een Italiaanse toets maar door de koekjes in melk te dompelen maak je dit dessert helemaal kidsproof!

Tiramisu van speculaas

Tiramisu van speculaas

Nodig? (voor 4 tot 6 personen)

  • 3 eieren, gesplitst
  • 50 gr kristalsuiker
  • 500 gr mascarpone
  • koude koffie of melk
  • scheutje amaretto (optioneel)
  • speculaaskoekjes
  • cacaopoeder

Hoe?

  • Klop de eigelen met de suiker wit en schuimig in een grote kom
  • Klop in een andere kom de eiwitten tot stijve pieken
  • Mix zachtjes de mascarpone onder de eigelen
  • Voeg er daarna de eiwitten aan toe (gebruik hiervoor een spatel en geen mixer)
  • Meng goed toch een luchtige massa
  • Doe 1/3 van de mascarponecrème in een spuitzak, leg opzij
  • Lepel van de overige mascarponecrème1/3 op de bodem van een schaal
  • Dompel de speculaaskoekjes onder in de koude koffie (met daarin een scheutje amaretto) of de melk
  • Leg een laag bovenop de mascarpone
  • Herhaal nog een keer
  • Spuit bovenaan nog extra toefjes van de mascarponecrème
  • Laat de tiramisu vervolgens twee uur opstijven in de koelkast
  • Werk nog af met een laagje cacaopoeder alvorens te serveren
  • Klaar!

Tiramisu van speculaas

Deze tiramisu van speculaas uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!