Spring naar de inhoud

Van tijd tot tijd lust ik wel eens graag een ‘goeie hamburger of cheeseburger’. Dat kan echt smaken. Maar zo’n lekkere burger valt ook wel vaak zwaar op de maag en dus ging ik eens op zoek naar een lichter alternatief. Ik verving de hamburgerbroodjes door wraps en de dikke burgers door stukjes gehakt en zo werden de cheeseburger wraps geboren! Even lekker van smaak als je het mij vraagt maar wel minder zwaar. Ik zou zeggen, probeer het zelf ook eens en laat mij weten wat je er van vond! Smakelijk!

Cheeseburger wraps

Nodig? (4 personen)

  • 4 (volkoren) tortillavellen
  • 8 plakjes Entremont cheese burger sneetjes
  • 200 gr filet americain (puur rundsgehakt)
  • 12 kerstomaatjes, fijngesneden
  • ¼ krop ijsbergsla, fijngesneden
  • Peper – zout

Voor het sausje:

  • 1 el mosterd
  • 2 el ketchup
  • 3 el mayonaise
  • 1 el fijngehakte augurk (zoetzuur opgelegd)

Hoe?

  • Meng eerst alle ingrediënten voor het sausje in een kommetje
  • Bak daarna het gehakt rul in een pan op het vuur, kruid het met peper en zout
  • Beleg elk tortillavel met twee sneetjes kaas
  • Leg even onder de grill in de oven zodat de kaas mooi kan smelten
  • Schep daarna telkens twee eetlepels gehakt op de tortillavellen
  • Beleg verder met stukjes tomaat en ijsbergsla
  • Lepel er nog wat van het sausje over en rol de wraps op
  • Snijd ze vervolgens doormidden en serveer met extra saus

Deze cheeseburger wraps uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Entremont.