Spring naar de inhoud

Ooit al eens geplette aardappelen uit de oven klaargemaakt? Ik ontdekte deze leuke aardappelbereiding, ook wel eens smashed potatoes genoemd, nog maar recept en ben er sindsdien helemaal gek op! Heerlijk als bijgerecht bij een barbecue!

Geplette aardappelen uit de oven

Nodig?

  • 500 gr krieltjes
  • 100 gr boter
  • 2 teentjes look
  • 1 rode ajuin
  • 5 el azijn
  • 2 el suiker
  • 2 grote el Campina verse kaas
  • 1 kl fijngehakte dille + extra voor afwerking
  • 2 el citroensap
  • Peper – zout

Hoe?

  • Kook de krielaardappeltjes gaar in gezouten water, je hoeft ze niet te schillen
  • Snijd de rode ajuin in fijne ringen
  • Meng de ajuin met de azijn en de suiker
  • Zet opzij tot aan het serveren
  • Giet de krieltjes af en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Druk ze plat met de bolle kant van een lepel of met een pureestamper
  • Smelt de boter
  • Pers de look
  • Meng de boter met de look, peper en zout in een kommetje
  • Bestrijk hiermee de aardappelen
  • Bak de geplette aardappelen vervolgens nog 15 minuten op 180 graden in de oven
  • Meng ondertussen de verse kaas met de fijngehakte dille, citroensap, peper en zout
  • Haal de aardappeltjes uit de oven en leg ze op een schaal
  • Verdeel er de gepekelde ajuin en de dressing over
  • Werk af met extra takjes verse dille
  • Klaar!

Deze geplette aardappelen uit de oven uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.