Spring naar de inhoud

Met slechts vier ingrediĆ«nten (en een paar toppings) een heerlijk ontbijtje slash dessertje op tafel toveren? Yess we can: chocolade chiapudding! Chiazaadjes vind ik echt de max. Ze bevatten veel vezels, eiwitten en calcium en zijn dus ideaal om in een gezond eetpatroon te gebruiken. Ik verwerk ze vaak in mijn ontbijtjes en vind het geweldig om er ‘pudding’ van te maken! Want als je de zaadjes laat weken in vloeistof (bv water of melk) zwellen ze op en ontwikkelen ze een gelei-achtige structuur. Nog nooit chiazaadjes geproefd? Dan is dit eenvoudige receptje misschien wel ideaal om daar verandering in te brengen!

Chocolade chiapudding

Nodig? (voor 2 grote potjes of 4 kleine potjes)

  • 50 gr chiazaadjes
  • 250 ml Campina halfvolle melk
  • 2 el ongezoet cacaopoeder
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el kokosschilfers
  • verse frambozen

Hoe?

  • Neem een grote kom
  • Doe er de chiazaadjes, de melk, het cacaopoeder en de ahornsiroop in
  • Roer goed door en zet even aan de kant
  • Roer na een 10-tal minuutjes nogmaals goed door
  • Zet de chiapudding vervolgens minimum 4 uur in de koelkast
  • Neem mooie glaasjes en vul ze met de chiapudding
  • Werk af met kokosschilfers en verse frambozen
  • Klaar!

Deze chocolade chiapudding uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.