Spring naar de inhoud

Let talk cocktails! Cocktails drinken vind ik fijn maar ze zelf maken, dat is een ander paar mouwen. Ik hou er niet van om veel verschillende flessen, moeilijke technieken of zelfgemaakte siropen te moeten gebruiken. Thuis houd ik het graag simpel! Mijn cocktailreceptje van vandaag past dan ook helemaal binnen die filosofie, al ben ik er wel niet helemaal van overtuigd dat echte mixologisten dit een cocktail zouden noemen. 😉 Ik maakte een (soort van) raspberry daiquiri waar ik de nodige Steph-touch aan gaf (lees: wat dingen aan veranderde). Traditioneel wordt een daiquiri gemaakt met limoensap (check!), rum en suikersiroop. Die laatste twee schrapte ik echter uit mijn recept en verving ik door iets anders. In plaats van rum koos ik voor een Belgisch alternatief: Elixir d’Anvers, een kruidenlikeur die gestookt wordt in Antwerpen. De suikersiroop werd vlierbloesemsiroop, wat eigenlijk ook een soort van suikersiroop is maar dan met het heerlijke aroma van vlierbloesem er aan toegevoegd. Dit kan je zelf maken maar even goed gewoon kant-en-klaar kopen! Vlierbloesem vind ik echt heerlijk passen bij de smaak van frambozen. Voeg daar nog eens het kruidige van de Elixir d’Anvers aan toe en het frisse van het limoentje en je hebt een zalig drankje om het weekend in te zetten! Cheers!

Raspberry Daiquiri

Nodig? (Voor 2 glazen)

  • 250 gr frambozen
  • 10 cl Elixir d’Anvers
  • 5 cl vlierbloesemsiroop
  • 1 limoentje, het sap
  • Ijsblokjes

Hoe?

  • Doe de frambozen, de Elixir d’Anvers en de vlierbloesemsiroop in de blender
  • Voeg nog het limoensap en enkele ijsblokjes toe
  • Mix tot er geen stukjes meer zijn
  • Verdeel de cocktail over twee glazen
  • Serveer met een rietje
  • Klaar!

Tips:

  • Ook lekker met aardbeien in plaats van frambozen!
  • Gebruik je diepvriesframbozen? Laat dan de ijsblokjes weg tijdens het mixen en voeg ze gewoon achteraf toe in het glas.

Deze raspberry daiquiri uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!