Hartig verloren brood met Boursin

Hebben jullie enig idee hoeveel voedsel we jaarlijks met z’n allen verspillen? In 2019 was dat zo’n 391 miljoen ton. Dat is enorm, enorm veel. Daarom werd 29 september gekroond het de Internationale dag tegen voedselverspilling, een dag waarop we hier extra bij stil kunnen staan en kunnen nadenken over hoe ieder van ons hier het verschil in kan maken. Ik werd dit jaar door Boursin en To Good To Go uitgedaagd om aan de slag te gaan met restjes uit mijn koelkast en er een leuk receptje mee te bedenken. Na even rond te kijken in mijn keuken vond ik een stuk stokbrood dat al wat droog aan het worden was, twee verdwaalde eitjes en wat kerstomaatjes die dringend verwerkt moesten worden. Ik maakte er dit verrassende verloren brood mee want ik koos voor een hartige in plaats van een zoete versie! Ideaal als lunch!

Hartig verloren brood met Boursin

Hartig verloren brood met Boursin

Nodig? (voor 2 personen)

  • 6 sneetjes (oud) stokbrood
  • 2 eieren
  • 3 el Boursin cuisine knoflook & fijne kruiden
  • 20 kerstomaatjes
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 4 sneetjes Italiaanse ham
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Olijfolie
  • Peper – zout

Hoe?

  • Snijd het stokbrood in sneetjes
  • Neem een grote kom en kluts er de eieren in
  • Voer de lepels Boursin toe en meng tot je geen klonters meer hebt
  • Kruid het mengsel met peper en zout
  • Halveer de kerstomaatjes
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur
  • Voeg er de kerstomaatjes aan toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden
  • Laat de tomaatjes zachtjes ‘smelten’
  • Zet een tweede pan op het vuur en verhit er een scheutje olijfolie in
  • Haal de sneetjes brood door het mengsel van ei en Boursin
  • Bak ze vervolgens goudbruin in de pan
  • Schik de sneetjes verloren brood mooi op een bordje
  • Schep er wat tomaatjes bovenop
  • Werk nog af met de Italiaanse ham en enkele blaadjes basilicum
  • Klaar!

Dit hartig verloren brood met Boursin, tomaatjes en ham uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Boursin.

2 Comments

  1. Pingback: Verloren brood met rood fruit - Koken op hakken

  2. Pingback: Verlorenbroodrolletjes met praliné - Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.