Spring naar de inhoud

Waarvoor je mij altijd mag wakker maken op zondag ochtend? Verloren brood! Het is echt één van mijn favoriete ontbijtjes in het weekend. Niet enkel omdat het een handig receptje is om oud brood mee op te werken, ook omdat je er zo veel lekkere toppings en smaken aan toe kan voegen. Zo krijg je steeds toch weer iets anders op je bord! Deze keer koos ik voor rood fruit, verse kaas, sinaasappelzeste en chocolade on top of mijn ‘gebakken bokes’. Heerlijk genieten is dat!

PS: Als je graag eens helemaal crazy wil gaan met je verloren brood, dan moet je zeker deze hartige versie met Boursin, tomaatjes en ham ook eens proberen! En ook voor de chocoladeliefhebbers heb ik nog een top receptje in de aanbieding: chocolade verloren brood met vanille-saus!

Verloren brood met rood fruit

Nodig? (voor 4 personen)

  • 8 sneetjes brood
  • 2 eieren
  • 100 ml Campina halfvolle melk
  • 1 snuifje kaneel
  • 200 gr (diepvries) rood fruit
  • 250 gr Campina verse kaas
  • Zeste van sinaasappel
  • Chocoladeschilfers
  • Boter

Hoe?

  • Verwarm het rood fruit in een steelpannetje op het vuur
  • Laat zachtjes pruttelen, het fruit gaat zijn sappen vrijgeven
  • Als je graag hebt dat het fruit wat zoeter is, voeg dan een lepeltje honing of suiker toe
  • Kluts in een diep bord de eieren samen met de melk en de kaneel
  • Smelt een klontje boter in een pan op het vuur
  • Haal de sneetjes brood door het eiermengsel
  • Bak ze aan beide kanten goudbruin in een pan
  • Verdeel de sneetjes verloren brood over verschillende bordjes
  • Schep er telkens een lepel verse kaas op
  • Lepel er het warme rood fruit op en rond
  • Werk nog af met zeste van sinaasappel en chocoladeschilfers
  • Klaar!

Dit verloren brood met rood fruit uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.