Spring naar de inhoud

Chocolademousse waar je je lepel recht in kan zetten? Da’s niets voor mij, veel te zwaar! Ik geniet meer van een zachte en luchtige mousse zoals deze. Met melkchocolade, want dat is mijn favoriet. Een ‘chocomousseke’ vind ik ook een heel fijn dessert om te serveren tijdens de feestdagen. Je kan het makkelijk een dagje op voorhand al maken en om het extra feestelijk te serveren met een bolletje ijs, vers fruit of een lekkere crumble.

Chocolademousse

Nodig? (voor 4 grote potjes of 6 kleine potjes)

  • 200 gr melkchocolade
  • 3 eieren
  • 50 gr bloemsuiker
  • 200 ml Campina volle room

Hoe?

  • Smelt de chocolade au-bain marie of in de microgolfoven
  • Splits de eieren
  • Klop met een handmixer de eidooiers samen met de helft van de bloemsuiker wit (klop minstens 3 à 4 minuten)
  • Meng hier de gesmolten chocolade zachtjes onder
  • Klop vervolgens in een andere kom de eiwitten op tot stijve pieken samen met de andere helft van de suiker
  • Roer met een spatel voorzichtig onder het mengsel van chocolade en eieren
  • Klop als laatste de volle room nog op
  • Meng nog onder de mousse
  • Doe de chocolademousse in potjes
  • Laat ze enkele uren opstijven in de koelkast (minimum 4 uur maar liefst een nachtje)
  • Werk net voor het serveren de mousse nog af met chocoladeschilfers
  • Klaar!

Chocomousse

Tip:

  • Je kan deze chocolademousse ook maken met pure chocolade (voeg dat wat extra bloemsuiker toe, 75 gram in plaats van 50 gram) of half-half (100 gram pure chocolade en 100 gr melkchocolade)

Deze chocolademousse uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.