Spring naar de inhoud

Halloween is coming! En dus maakte ik een heerlijk dessertje om duimen en vingers bij af te likken, helemaal in thema! Het werd een Halloween chocoladepudding met een vleugje sinaasappel. Afgewerkt met een crumble van nootjes en cacao. Gruwelijk lekker! Bovenop kwam nog wat gepaste decoratie in de vorm van pompoenen, beenderen en spinnen. Ik word er alvast helemaal enthousiast van. Hopelijk jullie ook!

Halloween chocoladepudding

Nodig? (voor 4 glaasjes)

Voor de chocoladepudding:

  • 100 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 25 gr maïszetmeel (maïzena)
  • 350 ml melk
  • 50 gr suiker
  • 100 gr melkchocolade

Voor de crumble: 

  • 75 gr notemix (pinda, cashew en hazelnoot)
  • 1 snuifje zout
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • 2 el cacaopoeder
  • 50 gr bloem
  • 50 gr lichtbruine suiker

Voor de afwerking: 

  • Halloween suikerdecoratie

Hoe?

Maak de chocoladepudding:

  • Meng het sinaasappelsap met het maïszetmeel
  • Breng de melk in een steelpannetje op het vuur aan de kook
  • Draai het vuur lager
  • Giet nu het sinaasappelpapje bij de warme melk
  • Roer tot een dikke pudding
  • Breek de chocolade in stukjes
  • Voeg ze nog toe aan de warme pudding
  • Roer tot de chocolade volledig gesmolten is
  • Neem vier glaasjes en vul ze voor de helft met de pudding
  • Laat afkoelen

Maak de chocoladecrumble:

  • Doe de noten, het zout, de boter, de bloem, de suiker en het cacaopoeder samen in een blender
  • Mix fijn tot dikke kruimels
  • Neem een met bakpapier beklede ovenplaat en verdeel de kruimels hier gelijkmatig over
  • Plaats de crumble in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Laat 15 minuten bakken, schep halverwege een keertje om
  • Laat de crumble afkoelen
  • Neem de afgekoelde glaasjes met pudding en schep hierover een laagje crumble
  • Werk af met Halloweendecoratie
  • Klaar!

Deze Halloween chocoladepudding uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!