Spring naar de inhoud

Vandaag een receptje voor als je eens wat meer tijd hebt om in de keuken te staan want we gaan zelf pasta maken! Heel leuk om te doen maar het is natuurlijk wel een werkje. Ik kies vandaag voor gevulde pasta oftewel ravioli. En die combineer ik met mijn favoriete herfstgroente: pompoen (oké ja, ook mijn favorietje kaasje, obviously geitenkaas, mocht niet ontbreken)! Ravioli met pompoen en geitenkaas dus, afgewerkt met een salie-botersausje en Parmezaanse kaas. Echt een topcombinatie! PS: Laat je niet afschrikken door de lengte van dit recept, alle stapjes zijn uitgebreid uitgeschreven en ik beloof dat het eindresultaat zeker de moeite waard is!

Ravioli met pompoen en geitenkaas

Nodig? (voor 4 personen)

  • 1 kleine butternut pompoen
  • 200 gr semola rimacinata bloem
  • 2 eieren
  • 2 el zachte geitenkaas
  • 150 gr boter
  • 1 busseltje salie
  • Olijfolie
  • Peper – zout
  • Parmezaanse kaas

Hoe?

Voor de vulling: 

  • Schil de butternut
  • Snijd 450 gram van de butternut in grove blokjes
  • Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat
  • Besprenkel met olijfolie
  • Bak de blokjes 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Doe nu de gegaarde pompoenblokjes samen met twee eetlepels geitenkaas in de chopper
  • Mix glad en kruid het mengsel met peper en zout

Voor de pasta: 

  • Doe de pastabloem en de eieren in de mengkom van de keukenmachine
  • Voeg een klein scheutje olijfolie toe
  • Kneed tot een stevig deegje (gebruik hiervoor de deeghaak)
  • Laat het deeg een kwartiertje rusten
  • Verdeel het pastadeeg in vier stukken
  • Rol elk stuk dun uit met een deegroller
  • Haal het vervolgens door de pastamachine tot de gewenste dikte (ik ging tot stand 4 met de Kitchenaid pastamachine)
  • Je hebt nu 4 lange pastavellen, schep op twee van de vellen enkele hoopjes pompoenpuree (3 à 4, laat voldoende ruimte tussen)
  • Leg er de twee andere vellen bovenop
  • Druk de randjes goed aan en steek de ravioli uit met een uitsteekvormpje

Voor de garnituren: 

  • Snijd het resterende stuk van de butternut in hele kleine blokjes
  • Smelt een klontje boter in een pan
  • Bak er de kleine blokjes pompoen in aan
  • Kruid met peper en zout
  • Smelt de boter in een ander pannetje
  • Hak de salie fijn en voeg toe

Serveren: 

  • Breng gezouten water aan de kook
  • Kook de ravioli gaar in 3 à 4 minuten
  • Giet af en laat uitlekken
  • Verdeel de ravioli over verschillende bordjes
  • Lepel er de gebakken pompoenblokjes en enkele lepeltjes van het botersausje over
  • Kruid extra met peper en zout
  • Werk af met geraspte Parmezaanse kaas
  • Klaar!

Deze ravioli met pompoen en geitenkaas uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!