Spring naar de inhoud

Zien ze er niet fantastisch uit, deze verlorenbroodrolletjes met praliné? Wie wil nu zó zijn dag niet beginnen?! Verloren brood is al heel erg lang één van mijn favoriete ontbijtjes in het weekend. Wie hier eens rondneust op de blog kan nog wel een aantal verlorenbrood-receptjes tegenkomen. 😉 Tip: Dit hartig verloren brood is ook echt een aanrader voor als je geen zoetebek bent.

Door er deze keer rolletjes van de maken krijgt dit ontbijtje toch een andere look en ook wel een feestelijke toets! Dat maakt dat deze verlorenbroodrolletjes ook zeker niet misstaan op een brunchtafel!

Verlorenbroodrolletjes met praliné

Nodig?

  • 6 sneetjes toastbrood
  • 2 eieren
  • 4 grote el praliné hazelnootpasta
  • Fruit om af te werken
  • Poedersuiker
  • Boter

Hoe?

  • Snijd de korstjes van de sneetjes toastbrood
  • Rol de sneetjes brood plat met een deegroller
  • Besmeer ze vervolgens met een laagje praliné hazelnootpasta
  • Rol het brood op
  • Kluts de eieren in een diep bord
  • Smelt een klontje boter in een pan op het vuur
  • Haal de broodrolletjes één voor één door het eiermengsel
  • Bak ze goudbruin in de pan
  • Stapel de verlorenbroodrolletjes op mekaar op een bord
  • Besprenkel met extra pralinépasta
  • Bestrooi met een laagje poedersuiker
  • Serveer met vers fruit
  • Klaar!

Tips:

  • Pralinépasta is geen choco. Het is een pasta enkel op basis van hazelnoten en bevat geen chocolade. Pralinépasta kan je simpelweg online bestellen en is tegenwoordig ook al in verschillende supermarkten te vinden (in de rayon bij de chocopasta’s).
  • Je kan ook gerust een andere vulling gebruiken voor deze verlorenbroodrollletjes. Ik denk bijvoorbeeld aan chocopasta, speculaaspasta, confituur of stukjes fruit zoals appel, peer of aardbeien.
  • Gooi de korstjes die je van het toastbrood snijdt zeker niet weg, ik maakte er nog croutons van voor in mijn soep de volgende dag!

Deze verlorenbroodrolletjes met praliné uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!