Spring naar de inhoud

Op zoek naar een feestelijke gerechtje dat je stress-vrij kan maken tijdens de feestdagen? Search no more, deze pasta met truffelroomsaus en parmaham is precies wat je moet hebben! Easy want echt 0% kans op mislukken en helemaal op zijn plaats in een Kerst- of Oudejaarsmenu door het gebruik van ingrediƫnten zoals Parmaham, champignons en truffeltapenade. Met dat laatste maakte ik een heerlijk romig sausje en de toevoeging van Parmezaanse kaas zorgt nog voor een extra touch. Heeeerlijk!

Pasta met truffelroomsaus en parmaham

Nodig? (voor 4 personen)

  • 400 gr linguine of andere pasta
  • 2 teentjes look
  • 250 gr kastanje champingons
  • 375 ml Campina culinaire room
  • 2 el truffeltapenade
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 sneetjes Parmaham
  • 1 handje rucola
  • olijfolie
  • peper – zout

Hoe?

  • Kook de pasta beetgaar in gezouten water
  • Snijd de champignons in vieren
  • Pers de look
  • Fruit de look aan in een scheutje olijfolie in een pan op het vuur
  • Voeg de champignons vervolgens toe en bak ze aan
  • Doe daarna de room, de truffeltapenade, de Parmezaanse kaas, peper en zout erbij
  • Roer goed onder mekaar en laat zachtjes inkoken
  • Giet de pasta af en meng deze onder saus
  • Verdeel de pasta over bordjes
  • Scheur de sneetjes Parmaham in stukjes en schik ze bovenop de pasta
  • Werk nog af met enkele blaadjes rucola
  • Klaar!

Deze feestelijke pasta met truffelroomsaus en parmaham uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.