Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 6 personen

  • 2 eidooiers
  • 50 gr fijne suiker
  • 15 gr puddingpoeder
  • 175 ml melk
  • 100 gr pralinépasta
  • 250 ml Campina volle room
  • Chocoladeschilfers
  • Chocolade bolletjes

Hoe maak je het?

  • Klop met een handmixer de eidooiers samen met de suiker het puddingpoeder op
  • Verwarm de melk in een steelpannetje op het vuur tot net onder het kookpunt
  • Giet de warme melk op de eidooiers
  • Schenk alles terug in het steelpannetje en laat al roerend indikken
  • Zet de pudding aan de kant en laat een half uurtje afkoelen
  • Klop ondertussen de room op
  • Voeg de pralinépasta en daarna de room toe aan de pudding
  • Meng goed
  • Verdeel de pralinémousse over verschillende glaasjes
  • Laat minstens een viertal uurtjes maar liefst een nachtje opstijven in de koelkast
  • Werk voor het serveren nog af met chocoladeschilfers en chocolade bolletjes
  • Klaar!

Tip:

  • Pralinépasta is niet hetzelfde als hazelnoot-chocopasta. Pralinépasta bevat namelijk geen chocolade of cacao. Je kan het tegenwoordig al in verschillende supermarkten vinden of gewoon online bestellen. Ik gebruikte in dit recept 100% pralinépasta die geen suiker bevat. Gebruik je pralinépasta die wel al gezoet is, dan kan je de suiker uit het recept weglaten.

Deze pralinémousse uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Categorieën:

Feest

Tags:

Dessert met praliné
Feestdessert
Feestelijk dessert
Hazelnootpraliné
Mousse van praliné
Pralinémousse