Lamskoteletjes met groene asperges en geplette aardappeltjes

Het laatste receptje van 2021! En daarvoor ging ik aan de slag met de plancha van Cuisinart! Een heel leuk en handig toestel dat je zowel binnen als buiten kan gebruiken. De plancha heeft twee verschillende bakplaten: eentje met grillpatroon (ideaal om vlees of vis op te bereiden) en een vlakke plaat (die is dan weer geschikt voor eieren, aardappeltjes, pannenkoeken, …). Kortom je kan er zowaar een hele maaltijd op klaarmaken. Door de krachtige verwarmingselementen zijn de platen snel op temperatuur. Je kan de twee platen bovendien apart bedienen zodat ze op verschillende temperaturen verhit kunnen worden. Nog een pluspunt: de platen kunnen na gebruik gewoon in de vaatwasmachine, super handig! Ik maakte op dit leuke toestel dan ook meteen een volledige maaltijd klaar: sappige koteletjes van lamsvlees met gegrilde groene asperges en geplette, cripsy aardappelen. Dat alles op smaak gebracht met zongedroogde tomaatjes en rozemarijn. Heerlijk!

Lamskoteletjes met groene asperges en geplette aardappeltjes

Nodig? (voor 2 personen)

  • 8 krielaardappeltjes
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes op olie
  • 1 takje rozemarijn, fijngehakt
  • 1 teentje look, geperst
  • 6 lamskoteletjes
  • 100 gr mini-groene asperges
  • Peper – zout

Hoe?

  • Kook de krielaardappeltjes gaar in gezouten water en giet ze af
  • Duw ze plat met de bolle kant van een lepel of een pureestamper
  • Vang de olie van de zongedroogde tomaatjes op in een potje
  • Meng er de rozemarijn, de look, peper en zout onder
  • Verwarm de plancha tot 200 graden
  • Leg er de lamskoteletjes, de geplette aardappeltjes en de groene asperges op
  • Bestrijk alles met de olie van de zongedroogde tomaten en kruid extra af met peper en zout
  • Laat grillen tot het vlees en de asperges gaar zijn en de patatjes mooi goudbruin gebakken zijn
  • Schik alles mooi in bordjes
  • Werk nog af met stukjes zongedroogde tomaat
  • Klaar!

Deze lamskoteletjes met groene asperges en geplette aardappeltjes uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Cuisinart.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.