Spring naar de inhoud

I’m back in business na een kleine pauze! En wel met een heerlijk ontbijtreceptje dat poepsimpel is maar er wel heel erg leuk uit ziet: oeufs en cocotte met gerookte zalm! Oeufs en cocotte zijn eigenlijk eitjes die klaargemaakt worden in vuurvaste potjes in de oven. Je zet ze in een schaal vol heet water en laat ze zo garen. En zoals de naam al verklapt is het een klassieker uit de Franse keuken! Het leuke aan dit eiergerecht is dat je er ook heel wat koelkastrestjes in kan verwerken denk maar aan groentjes zoals spinazie, aardappel, courgette en aubergine of charcuterie zoals chorizo, ham en bacon. Alles kan en vergeet zeker geen stukjes brood om in de eidooier te dippen!

Oeufs en cocotte met gerookte zalm

Nodig? (voor 4 personen)

  • 4 eieren
  • 100 gr gerookte zalm
  • 4 el Campina volle room
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 stokbrood
  • Boter
  • Peper – zout

Hoe?

  • Snijd de gerookte zalm in stukjes en de kerstomaatjes in vieren
  • Neem vier ronde, vuurvaste potjes
  • Leg op de bodem enkele stukjes gerookte zalm en enkele stukjes kerstomaat
  • Lepel er telkens een eetlepel room over
  • Kruid met peper
  • Breek boven elk potje een eitje
  • Schik indien gewenst bovenop het ei nog wat zalm een tomaat
  • Kruid opnieuw met peper
  • Zet de potjes in een diepe schaal en giet er heet water rond
  • Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • Laat de eitjes garen (10 à 15 minuten, afhankelijk van de sterkte van je oven)
  • Snijd ondertussen het stokbrood in dunne sneetjes
  • Bak de sneetjes goudbruin in een pan, in een klontje boter
  • Haal de eitjes uit de oven
  • Garneer nog met wat tuinkers
  • Serveer met het krokant gebakken stokbrood
  • Klaar!

Deze oeufs en cocotte met gerookte zalm uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.