Spring naar de inhoud

Nu we toch bezig zijn geef ik je graag ook tips mee voor een aangepast drankje:  en dat is een wijntje natuurlijk! Voor wie graag in de buurt wil blijven is een Bourgogne wijn wel aan te raden. Na Bordeaux is dit waarschijnlijk wel het bekendste Franse wijngebied. Ondanks het feit dat Bourgogne slechts een tiende van de wijngaarden van Bordeaux heeft zijn toch enkele van de grootste wijnen ter wereld van hier afkomstig. Zin in een glaasje wit? Ga dan voor een frisse wijn. Maar ook een Italiaanse wijn is een uitstekende keuze bij dit gerecht. In heel Italië worden er fantastische rode wijnen gemaakt, elk met een eigen karakter en aroma. Ideaal in combinatie met een uiengerecht is een soepele rode wijn die niet te zwaar is en fruitige accenten heeft. Laat het smaken zou ik zeggen!

Wat heb je nodig?

  • 1 kg gele uien
  • 2 takjes tijm + extra voor de afwerking
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 vel kruimeldeeg
  • 100 gr Entremont geraspte emmental
  • 1 ei
  • Peper – zout
  • Boter

Hoe maak je het?

  • Pel de uien en snijd ze in dunne, halve ringetjes
  • Stoof ze aan in een klontje boter in een grote pan
  • Rits twee takjes tijm en voeg bij de uien
  • Kruid met een snuifje zout
  • Laat de uien minimum 45 minuten zachtjes stoven op een zacht vuurtje totdat ze mooi goudbruin gekaramelliseerd zijn
  • Roer regelmatig tijdens het stoven
  • Breng de uien als ze klaar zijn nog op smaak met een eetlepel rode wijnazijn
  • Rol het vel kruimeldeeg uit
  • Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Verdeel de uien over het kruimeldeeg maar blijf ongeveer 2 à 3 cm van de rand af
  • Bestrooi met een laagje gemalen kaas
  • Plooi de randen om naar binnen toe
  • Kluts het ei los
  • Bestrijk hiermee de randen van de galette
  • Bestrooi nog met extra tijm
  • Bak de galette 25 à 30 minuten in de oven op 180 graden
  • Serveer met een glaasje wijn
  • Klaar!

Deze galette met gekaramelliseerde ui en kaas uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Entremont.

Categorieën:

Kaas
Quiche

Tags:

Galette ajuin
Galette met gekaramelliseerde ajuin
Galette met gekaramelliseerde ui
Galette ui
Gekaramelliseerde ajuin
Hartige galette
Hartige taart ui

Bekijk ook...

Quiche met broccoli en zalm

Een stukje quiche met een slaatje erbij, da’s voor mij de perfecte lunch. Ik verwerk graag mijn favoriete groentjes in zoals witloof, groene asperges of broccoli in quiche en check…

Galette met vijgen en vanille-ijs

Yess het vijgenseizoen is weer van start gegaan! Ik was dan ook happy as a hippo toen ik een bakje vol zoete, rijpe vijgen cadeau kreeg afgelopen week. Lang nadenken…

Pasta met gekarameliseerde ui

Dit moet zowat de goedkoopste pasta EVER zijn! Je hebt slechts heel weinig ingrediënten nodig , vooral massa’s ajuin, maar toch is dit gerechtje echt een pareltje. Ik hoor je…

Quiche met geroosterde bloemkool

Dat een quiche perfect is voor restverwerking moet ik jullie al lang niet meer vertellen. Verder blijft het ook een heel gemakkelijk en veelzijdig gerecht waar je alle kanten mee…