Spring naar de inhoud

Ook hier komt dit heerlijke stoofpotje af en toe wel eens op tafel. Toevallig vorige week nog! Ik maak steeds een volledig konijn klaar maar aangezien we maar met twee zijn hier thuis bleef er nog een restje over. Ideaal om eens creatief mee aan de slag te gaan dacht ik! Het resultaat zijn deze hotdogs met konijn en mango-paprika-avocadosalsa. Het sappige, malse vlees vormt samen met de krokante groenten en de zoete dressing een topcombinatie. Konijn op Limburgse wijze + Hodogs met pulled konijn = twee dagen heerlijk eten en no waste!

Wat heb je nodig?

Voor 4 hotdogs

  • 200 gr gegaard konijn (klaargemaakt op Limburgse wijze)
  • 2 el van de saus (of hoisinsaus)
  • 4 hotdogbroodjes
  • 1/4 krop Romeinse sla
  • 1 handje rode kool
  • ½ avocado, in blokjes
  • ½ mango, in blokjes
  • ¼ rode paprika, in blokjes
  • Enkele blaadjes koriander, fijngehakt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 el krokante ajuintjes

Hoe maak je het?

  • Snijd het vlees fijn en verwijder alle beentjes
  • Meng het met twee eetlepels van de zoete saus
  • Verwarm de hotdogbroodjes enkele minuten in de oven
  • Snijd de sla en de rode kool fijn
  • Meng de avocado met de mango, rode paprika en koriander
  • Maak de dressing door de mayonaise met de zoete chilisaus te mengen
  • Stel nu de hotdogs samen
  • Snijd de hotdogbroodjes open en vul ze met sla, rode kool, konijn en de avocado-mango-paprikasalsa
  • Werk af met de dressing en de krokante ajuintjes
  • Klaar!

Tips

  • Wil je dit recept maken zonder eerste de konijn op Limburgse wijze klaar te maken? Dan kan je het vlees gewoon garen en hoisinsaus gebruiken als zoete smaakmaker.

Deze hotdogs met pulled konijn uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram: @stephanie_bex!

Categorieën:

Broodjes en burgers
Vlees

Tags:

Konijn klaarmaken
Konijn op Limburgse wijze
Konijn recept
Konijn recept zonder bier
Konijn van bij ons
Konijn zonder bier

Bekijk ook...

Konijn op Limburgse wijze

Dit recept voor konijn op Limburgse wijze draag ik echt een warm hart toe, want het is er eentje dat mijn oma en opa mij hebben leren klaarmaken. Ik heb…

Zalm roll met avocado en zoete aardappelfrietjes

Hebben jullie wel eens een lobster roll gegeten? Je kent de decadente snack misschien wel: een zoet briochebroodje gevuld met kreeftenvlees, sla en wat mayonaise. Ik moet toegeven dat ik…

Naanbroodjes met een gepocheerd ei en een kefir-kruidensausje

Verspilling daar hou ik niet van dus ben ik altijd super blij als ik met koelkastrestjes nog een lekker gerechtje op tafel kan toveren. Van een paar overgebleven naanbroodjes, een…

Broodje carpaccio met truffelmayonaise

“Life is like a sandwich, you have to fill it with the best ingredients.” Helemaal waar is dat! Daarom liggen er tussen dit broodje heerlijke sneetjes rundscarpaccio, zongedroogde tomaatjes en…