Hotdogs met konijn en mango-paprika-avocadosalsa

Hotdogs met konijn?! Yess, I know, geen alledaags gerecht. Maar zeker wel de moeite waard om eens klaar te maken. Ik leerde als kind konijn eten bij mijn grootouders waar het regelmatig op het menu stond. Zij maakten steeds dit product van bij ons op Limburgse wijze klaar, na al die jaren nog steeds één van mijn favoriete recepten. Ook hier komt dit heerlijke stoofpotje af en toe wel eens op tafel. Toevallig vorige week nog! Ik maak steeds een volledig konijn klaar maar aangezien we maar met twee zijn hier thuis bleef er nog een restje over. Ideaal om eens creatief mee aan de slag te gaan dacht ik! Het resultaat zijn deze hotdogs met konijn en mango-paprika-avocadosalsa. Het sappige, malse vlees vormt samen met de krokante groenten en de zoete dressing een topcombinatie. Konijn op Limburgse wijze + Hodogs met pulled konijn = twee dagen heerlijk eten en no waste! 😉

Hotdogs met konijn en mango-paprika-avocadosalsa

Hotdogs met konijn en mango-paprika-avocadosalsa

Nodig? (voor 4 hotdogs)

  • 200 gr gegaard konijn (klaargemaakt op Limburgse wijze)
  • 2 el van de saus (of hoisinsaus)
  • 4 hotdogbroodjes
  • 1/4 krop Romeinse sla
  • 1 handje rode kool
  • ½ avocado, in blokjes
  • ½ mango, in blokjes
  • ¼ rode paprika, in blokjes
  • Enkele blaadjes koriander, fijngehakt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 el krokante ajuintjes

Hoe?

  • Snijd het vlees fijn en verwijder alle beentjes
  • Meng het met twee eetlepels van de zoete saus
  • Verwarm de hotdogbroodjes enkele minuten in de oven
  • Snijd de sla en de rode kool fijn
  • Meng de avocado met de mango, rode paprika en koriander
  • Maak de dressing door de mayonaise met de zoete chilisaus te mengen
  • Stel nu de hotdogs samen
  • Snijd de hotdogbroodjes open en vul ze met sla, rode kool, konijn en de avocado-mango-paprikasalsa
  • Werk af met de dressing en de krokante ajuintjes
  • Klaar!

Tip:

  • Wil je dit recept maken zonder eerste de konijn op Limburgse wijze klaar te maken? Dan kan je het vlees gewoon garen en hoisinsaus gebruiken als zoete smaakmaker.

Deze hotdogs met pulled konijn uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.