Muffins met chocolade en banaan

Op zondag hou ik al eens graag een baknamiddag. En dan ga ik aan de slag met wat ik nog kan vinden in de keuken. Deze week waren dat wat rijpe bananen, een pot Griekse yoghurt en veel chocolade! Het resultaat zijn deze heerlijke luchtige muffins. Heerlijk als vieruurtje!

Muffins met chocolade en banaan

Muffins met chocolade en banaan

Nodig? (voor 12 stuks)

  • 250 gr rijpe banaan
  • 125 gr bloem
  • 50 gr cacaopoeder
  • 125 gr fijngehakte melkchocolade
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 1 tl bicarbonaat
  • 1/2 tl zout
  • 50 ml plantaardige olie (bv. zonnebloemolie)
  • 100 gr suiker
  • 1 groot ei (of 2 kleintjes)

Hoe?

  • Prak de bananen in een grote kom met een vork
  • Voeg Griekse yoghurt, bicarbonaat, zout, olie en ei toe
  • Doe er bloem, cacaopoeder, suiker en 3/4de van de fijngehakte melkchocolade bij
  • Meng alles goed onder mekaar met een garde
  • Neem een muffinvorm en zet er muffinpapiertjes in
  • Vul ze telkens met een flinke lepel van het beslag
  • Bestrooi met de overige fijngehakte chocolade
  • Bak de muffins 18 à 20 minuten op 180 graden in de oven
  • Laat even afkoelen alvorens te serveren
  • Klaar!

Deze muffins met chocolade en banaan uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.