Affogato met chocolade

Weten jullie waar ik nu eens echt niet zonder kan? Een heerlijk kopje koffie in de ochtend. Een zalig begin van de dag vind ik dat Net voor ik ga werken, mij nog even in de zetel zetten met een lekkere cappuccino in mijn favoriete koffietas, dat is er eentje van hk living trouwens! Maar ook tot een heerlijk dessertje met koffie laat ik me al wel eens verleiden. Zo sla ik een portie tiramisu of een luchtige koffiemousse nooit af. Maar weet je wat pas echt verwennerij is voor een koffieliefhebber als ik? Deze affogato met chocolade en slagroom…

Affogato is een ijsdessert uit Italië waarbij er warme espresso gegoten wordt over een bolletje ijs. Hemels is dat! Ik maakte er een superdeluxe versie van door er nog slagroom en chocoladesaus aan toe te voegen. Zo goed! Een must have in huis voor dit dessert is natuurlijk wel een goede koffiemachine. Geen idee welke te kiezen? Er zijn natuurlijk koffiemachines voor elke soort koffieliefhebber. Hou je gewoon van gemakkelijk en snel een lekker kopje koffie hebben? Dat is bijvoorbeeld een Nespresso toestel wel iets voor jou. Ben je echter meer een barista at home? Dan moet je zeker de machines van Sage eens checken!

Affogato met chocolade en slagroom

Affogato met chocolade

Nodig?

 • 2 dubbele espresso’s
 • 75 gr pure chocolade
 • 250 ml volle room
 • 1 el bloemsuiker
 • 4 bollen vanille-ijs
 • 1 kl cacaopoeder

Hoe?

 • Zet eerst de espresso’s en zet ze even aan de kant
 • Smelt dan de pure chocolade samen met 50 ml van de room au bain-marie of in de microgolfoven
 • Meng tot een gladde chocoladesaus zonder stukjes
 • Klop de resterende room samen met een eetlepel bloemsuiker op tot slagroom
 • Neem vier leuke glaasjes of kopjes
 • Lepel op de bodem een laagje van de chocoladesaus
 • Schep er een bol vanille-ijs bovenop
 • Giet er wat van de sterke koffie over
 • Werk af met een flinke toef opgeklopte room en cacaopoeder
 • Klaar!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met De Bijenkorf.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.