Fluffy pannenkoekjes met verse kaas

Iets wat ik altijd op voorraad heb in mijn diepvries? Deze fluffy pannenkoekjes! Ik maak in één keer een grote hoeveelheid, vries ze in en dan heb ik op drukke ochtenden of lazy weekends steeds een lekker en voedzaam ontbijtje voorhanden! Enkele minuutjes in de pan of microgolfoven en hop, ready to eat!

Fluffy pannenkoekjes met verse kaas

Fluffy pannenkoekjes met verse kaas

Nodig? (voor +- 20 pannenkoekjes)

  • 500 gr Campina verse kaas
  • 100 ml Campina halfvolle melk
  • 1 ei
  • 30 gr suiker
  • 1/2 tl zout
  • 350 gr bloem
  • 1/2 tl baking soda (bicarbonaat)

Hoe?

  • Doe de verse kaas, de melk, het ei, de suiker en het zout in een grote kom
  • Mix onder mekaar met een handmixer
  • Voeg er vervolgens de bloem en de baking soda aan toe
  • Mix opnieuw tot je een beslag zonder klonters hebt
  • Laat het deeg 15 minuten rusten
  • Smelt een klontje boter in een pan op het vuur
  • Lepel er enkele hoopjes beslag in (reken ongeveer 1 eetlepel beslag per pannenkoekje)
  • Laat ze een tweetal minuutjes bakken
  • Draai de pannenkoekjes om en laat ze ook aan de andere kant mooi goudbruin bakken
  • Serveer de pannenkoeken met toppings naar keuze: fruit, granola, honing, …
  • Klaar!

Tips:

  • Dit pannenkoekendeeg is best stevig en meng je daarom beter in de keukenrobot of met een handmixer in plaats van met een garde.
  • Wil je allemaal pannenkoekjes van dezelfde grootte? Gebruik dan een dresseerring. Zet de dresseerring in de pan en lepel er een hoopje beslag in. Laat een tweetal minuutjes bakken, verwijder vervolgens de ring en draai het pannenkoekje om, om het ook aan de andere kant te laten bakken.
  • Gebruik niet te veel beslag per keer, één eetlepel is echt voldoende. De pannenkoekjes zullen nog groeien eens je ze omdraait.
  • Deze kefir pannenkoekjes kan je perfect invriezen voor later. Even terug opwarmen in de pan of in de microgolfoven en je hebt in no time een heerlijk ontbijtje!

Deze fluffy pannenkoekjes met verse kaas uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.