Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 1 aubergine
  • 400 gr spirelli
  • Entremont geraspte kaas voor pasta
  • Verse basilicum
  • Olijfolie

Voor de rode pesto

  • 20 blaadjes verse basilicum
  • 75 gr ricotta
  • 125 gr kerstomaatjes
  • 50 gr pijnboompitten
  • 75 gr Entremont geraspte kaas voor pasta
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 50 ml olijfolie
  • Peper – zout

Hoe maak je het?

  • Snijd de aubergine in kleine blokjes
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur
  • Bak er de blokjes aubergine krokant in
  • Doe alle ingrediënten voor de rode pesto in de foodprocessor
  • Mix glad
  • Kook de spirelli al dente in gezouten water
  • Giet af maar hou een kopje kookvocht bij
  • Meng de pasta onder de pesto en voeg ook de aubergineblokjes toe
  • Doe er nog enkele lepeltjes kookvocht van de pasta onder
  • Verdeel de pasta over bordjes
  • Werk nog af met extra gemalen kaas en een blaadje verse basilicum
  • Klaar!

Dit recept voor spirelli met rode pesto en aubergine uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Entremont.

Categorieën:

Pasta
Vegetarisch

Tags:

Pasta met pesto
Pasta pesto vegetarisch
Pesto met tomaat
Rode pesto maken
Rode pesto saus

Bekijk ook...

Pasta met truffelroomsaus en parmaham

Op zoek naar een feestelijke gerechtje dat je stress-vrij kan maken tijdens de feestdagen? Search no more, deze pasta met truffelroomsaus en parmaham is precies wat je moet hebben! Easy…

Pompoenmacaroni

Macaroni met ham en kaas vind ik een zalig lekker gerechtje. Ik zou bijna zeggen, hét ultieme comfort food voor mij. Het geluid van het mengen van de pasta onder…

Linguine met bospaddenstoelen en spek

Vandaag heb ik weer een nieuw herfstig receptje voor jullie in de aanbieding: linguine met bospaddenstoelen en spek. Ik ben echt gek op champignons in alle vormen en maten en…

Pasta met kip, curry en groentjes

Dit pastareceptje is er eentje dat al geruime tijd meegaat. Het dateert nog van mijn studententijd (en ja, dat is al eventje geleden..)! Op kot was mijn keukentje niet zo…