Toast met geitenkaas en verse vijgen

Op dagen dat ik van thuis uit werk gebeurt er steevast hetzelfde: rond een uur of tien ’s ochtends begin ik al na te denken over wat ik wil eten als lunch: brood, soep, een slaatje, misschien een ei of toch maar een smoothiebowl? Herkenbaar? Once a foodie, always a foodie..  Tegenwoordig ben ik in een geitenkaas-periode en verwek ik dit yummie kaasje graag in mijn lunchgerechtjes. Standaard is er dan ook altijd een potje in mijn koelkast te vinden!

Geitenkaas vind ik echt een veelzijdig product. Het is onmisbaar op een goed gevulde kaasplank, smaakt lekker bij welgekende chipskes en kan de finishing touch zijn in een soepje of saus. Het kaasje combineert ook super met vers fruit. Denk maar aan een salade met geitenkaas, spek en appel of bruschetta’s met geitenkaas, aardbeien en balsamico. Ik krijg al honger door er gewoon aan te denken… .  Jullie ook? Voor mijn toast van vandaag koos ik voor verse vijgen om een fruitige toets aan mijn lunchgerechtje te geven. Hemels lekker!

Toast met geitenkaas en verse vijgen 1

Toast met geitenkaas en verse vijgen

Nodig? (voor 2 personen)

  • 1 klein rond brood
  • 1 potje luchtige geitenkaas
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el walnoten
  • 1 el honing
  • 4 verse vijgen
  • 2 handjes rucola
  • Peper – zout

Hoe?

  • Snijd vier dikke sneden van het ronde brood
  • Toast de sneetjes brood krokant in de broodrooster of in de oven onder de grill
  • Besmeer ze vervolgens met een laagje van de luchtige geitenkaas
  • Strooi er de gedroogde tijm over
  • Hak de walnoten in kleine stukjes
  • Verdeel deze ook over de toasts
  • Drizzle er ten slotte nog een beetje honing over
  • Zet de oven op grillstand
  • Plaats de toasts enkele minuutjes onder de grill in de oven
  • Laat de geitenkaas een beetje smelten en de walnoten lichtjes roosteren
  • Snijd ondertussen de vijgen in partjes
  • Haal de toasts uit de oven en schik ze mooi op bordjes
  • Verdeel er de rucola en de vijgenpartjes over
  • Breng het geheel nog extra op smaak met wat peper en zout
  • Werk af met nog een beetje honing
  • Klaar!

Tip:  Indien het niet het seizoen voor verse vijgen is of je er geen kan vinden kan je deze vervangen door stukjes appel of peer, aardbeien, frambozen, … .

Deze toast met geitenkaas en verse vijgen uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex #kokenophakken!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Aldi.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.