Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 12 asperges
  • 2 eieren
  • 8 Vici surimisticks
  • 2 handjes peterselie
  • 100 gr gezouten boter
  • Peper – zout

Hoe maak je het?

  • Kook de eieren hard
  • Laat ze volledig afkoelen en pel ze
  • Snijd de surimisticks fijn
  • Hak de peterselie fijn
  • Rasp (of snijd) de eieren fijn
  • Meng de surimi, peterselie en eieren onder mekaar
  • Schil de asperges en snijd de houten uiteindes eraf
  • Kook de asperges gaar in water
  • Giet ze af
  • Smelt de gezouten boter
  • Schik de asperges mooi op een bord
  • Kruid ze met peper en zout
  • Sprenkel er wat gesmolten boter over
  • Lepel er de surimi-ei-peterselie mengeling over
  • Klaar!

Deze asperges à la Flamande met surimi uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met VICI.

Categorieën:

Vis en zeevruchten

Tags:

asperges
Asperges à la flamande
Asperges klaarmaken
Asperges met ei
Asperges op Vlaamse wijze
Asperges recept
Surimi klaarmaken
Surimi recept

Bekijk ook...

Lamskoteletjes met groene asperges en geplette aardappeltjes

Het laatste receptje van 2021! En daarvoor ging ik aan de slag met de plancha van Cuisinart! Een heel leuk en handig toestel dat je zowel binnen als buiten kan…

Salade met asperges en grijze garnalen

Yess het aspergeseizoen is weer van start gegaan! Ik ben echt zot van deze groente. Zowel de witte als de groene variant staan hier regelmatig op tafel. Deze keer verwerkte…

Tortellini met groene asperges en parmaham

Eten jullie wel eens tortellini? Dat zijn kleine deegringetjes met een lekkere vulling er in. Populaire vullingen zijn ricotta, spinazie of gehakt. Ik ging aan de slag met tortellini gevuld…

Gnocchi met krokante ham en groene asperges

I love comfortfood en dit romige gnocchi-receptje hoort zeker tot die categorie! Gnocchi zijn kleine deegballetjes gemaakt van aardappelen en fijne bloem. Ze komen uit de Italiaanse keuken en zijn…