Krokantjes van comté met steak tartaar

Wist je dat.. krokantjes van kaas echt super easy te maken zijn en er meteen heel fancy uitzien? Ik serveer ze vaak met er een klein lepeltje steak tartaar op. Het ideale hapje om je gasten mee te imponeren! De kaaskrokantjes kan je van verschillende soorten kaas maken. Ik koos voor de Comté fruité van Entremont die een zachte en subtiele smaak heeft. Super lekker!

Krokantje van comté met steak tartaar 5

Krokantjes van comté met steak tartaar

Nodig? (voor 12 hapjes)

  • 100 gr Entremont Comté Le Fruité
  • 1 steak van +- 200 gram
  • 1 eidooier
  • 1 tl graanmosterd
  • enkele druppels worcestershiresaus
  • 1 kl kappertjes, fijngehakt
  • 1 kl fijngehakte peterselie
  • peper – zout
  • 1 cupcakevorm met 12 holtes

Hoe?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rasp de Comté kaas fijn
  • Verdeel de geraspte kaas over de 12 holtes van een cupcakevorm
  • Bak gedurende 10 à 12 minuten in de oven
  • Laat afkoelen tot krokante kaaskoekjes
  • Haal ze uit de cupcakevorm
  • Snijd de steak in heel fijne tartaar
  • Meng er de eidooier, mosterd, kappertjes en worcestershiresaus onder
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Leg telkens een lepeltje van de steak tartaar op een kaaskoekje
  • Werk af met fijngehakte peterselie
  • Klaar!

Dit recept voor krokantjes van comté met steak tartaar uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Entremont.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.