Spring naar de inhoud

Shakshuka wordt meestal klaargemaakt én geserveerd in een braadpan. Lekker makkelijk en bovendien heb je zo heel weinig afwas, hoe goed is dat?! Als je bovendien nog op zoek bent naar een leuke braadpan of ineens een hele pannenset dan zijn deze van GreenPan zeker de moeite om eens te bekijken! Ze zijn niet enkel mooi maar ook nog eens milieuvriendelijk. Win-win als je het mij vraagt!

Terug naar de shakshuka nu: hoe ik dit eenpansgerecht het allerliefst klaarmaak is best klassiek. Zonder vlees en met veel gedroogde én verse kruiden. Kies ook zeker voor lekker verse en biologische eitjes, want die smaken het allerbeste!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 rode paprika
  • 800 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl komijn
  • ¼ kl chilipoeder
  • 4 eieren
  • 1 avocado
  • 1 handje korianderblaadjes
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 1 handje peterselieblaadjes
  • 4 naanbroodjes
  • Olijfolie
  • Peper – zout

 

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui fijn en pers de look
  • Snijd de paprika in blokjes
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur
  • Fruit er de ui en de look in aan gedurende enkele minuutjes
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe
  • Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, komijn en chilipoeder
  • Laat sudderen gedurende vijf minuten
  • Maak vervolgens met een houten lepel vier kuiltjes in de tomatensaus
  • Breek er voorzichtig één voor één de eieren in
  • Zet een deksel op de pan
  • Laat de eieren stollen onder het deksel gedurende 5 à 7 minuten
  • Ontpit de avocado en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes
  • Warm de naanbroodjes op in de toaster of in de oven
  • Hak de groene kruiden fijn
  • Haal de shakshuka van het vuur
  • Schik er de avocadopartjes bovenop
  • Bestrooi vervolgens de fijngehakte groene kruiden
  • Serveer warm samen met de naanbroodjes
  • Klaar!

Tips

  • Deze ingrediënten kan je nog toevoegen om je shakshuka extra te pimpen: feta, burrata, kikkererwten, zoete aardappel, courgette, aubergine, jalapeno pepers, chorizo, merguez, gehakt, …
  • Ook lekker met krokant stokbrood in plaats van naanbroodjes

Dit recept voor shakshuka uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met GreenPan.

Categorieën:

Vegetarisch

Tags:

Midden-Oosters stoofpotje
Midden-Oosterse recepten
recepten
Shakshuka
Shakshuka avocado
Shakshuka kruiden
Shakshuka maken
Shakshuka oorsprong
Shakshuka recept

Bekijk ook...

Gevulde aubergine met gehakt en een yoghurtsausje

Vandaag neem ik jullie mee naar het Midden-Oosten voor een geweldig lekker gerechtje: gevulde aubergine met gehakt en een yoghurtsausje. Kenmerkend aan Midden-Oosterse gerechten is dat ze een erg kruidig…

Naanbroodjes met een gepocheerd ei en een kefir-kruidensausje

Verspilling daar hou ik niet van dus ben ik altijd super blij als ik met koelkastrestjes nog een lekker gerechtje op tafel kan toveren. Van een paar overgebleven naanbroodjes, een…

Snelle paprika-tomatendip

Krijg je gasten over de vloer en wil je nog vlug iets lekkers op tafel toveren? Dan is deze snelle paprika-tomatendip ideaal! Terwijl je de paprika en tomaatjes aanstooft doe…

Ontbijtwafels met avocado en een eitje

* Easy like sunday mooorning *  Niets zo leuk als lekker brunchen op zondagochtend! Gezellig samen zijn met familie en vrienden, lekker een hapje eten en iets drinken, heerlijk toch?…