Moelleux van chocolade

Men vroeg eens aan een 10.000 Belgen: wat is jouw favoriete bakrecept? Als grote winnaar kwam de chocolademoelleux uit de bus. Verrassend? Misschien wel nu cupcakes, bubble waffles en cookie dough helemaal hot zijn. Maar anderzijds, er kan toch niemand weerstaan aan een tijdloze klassieker als deze?!

Moelleux van chocolade

Moelleux van chocolade

Nodig? (voor 6 tot 8 potjes)

  • 2 volledige eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 gr suiker
  • 100 gr melkchocolade
  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr boter
  • 50 gr bloem

Hoe?

  • Klop de eieren, de eierdooiers en de suiker schuimig
  • Smelt de chocolade samen met de boter (dit kan in de microgolfoven of au bain marie)
  • Giet het mengsel van gesmolten boter en chocolade bij de eieren
  • Voeg de bloem toe
  • Meng alles goed onder mekaar tot een glad beslag
  • Vul vuurvaste potjes met het beslag
  • Laat de potjes minimum een uurtje opstijven in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de chocolademoelleux gedurende 12 minuten in de oven
  • Werk af met poedersuiker
  • Klaar!

Tip:

  • Serveer de moelleux met een bolletje vanille-ijs en rode vruchten
  • Je kan ook enkel pure chocolade gebruiken voor dit recept, verhoog dan wel de suiker naar 125 gram

Dit recept voor moelleux van chocolade uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.