Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 6 tot 8 potjes

  • 2 volledige eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 gr suiker
  • 100 gr melkchocolade
  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr boter
  • 50 gr bloem

Hoe maak je het?

  • Klop de eieren, de eierdooiers en de suiker schuimig
  • Smelt de chocolade samen met de boter (dit kan in de microgolfoven of au bain marie)
  • Giet het mengsel van gesmolten boter en chocolade bij de eieren
  • Voeg de bloem toe
  • Meng alles goed onder mekaar tot een glad beslag
  • Vul vuurvaste potjes met het beslag
  • Laat de potjes minimum een uurtje opstijven in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de chocolademoelleux gedurende 12 minuten in de oven
  • Werk af met poedersuiker
  • Klaar!

Tips

  • Serveer de moelleux met een bolletje vanille-ijs en rode vruchten
  • Je kan ook enkel pure chocolade gebruiken voor dit recept, verhoog dan wel de suiker naar 125 gram

Dit recept voor moelleux van chocolade uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

Tags:

Chocolade dessert
Chocolademoelleux
Dessert met chocolade
Moelleux van chocolade

Bekijk meer...

Chocolade soesjes

Soesjes bakken, het hoort niet tot de simpelste dingen in de patisserie maar ik durf er mij al wel eens aan wagen! Want zeg nu zelf, zo’n heerlijk zacht soesje…

Chocolademousse

Chocolademousse waar je je lepel recht in kan zetten? Da’s niets voor mij, veel te zwaar! Ik geniet meer van een zachte en luchtige mousse zoals deze. Met melkchocolade, want…

Affogato met chocolade

Affogato is een ijsdessert uit Italië waarbij er warme espresso gegoten wordt over een bolletje ijs. Hemels is dat! Ik maakte er een superdeluxe versie van door er nog slagroom…

Brusselse wafels met chocoladesaus

Wafels bakken is en blijft één van mijn favoriete bezigheden in het weekend. Jullie zagen hier de laatste jaren dan ook al heel wat wafels voorbijkomen op de blog. Voor…