Mini aubergine pizza’s

Pizza eten hoeft niet altijd zwaar en ongezond te zijn. Ik maak vandaag een lichtere en ook gezondere versie door de deegbodem te vervangen door een bodem van aubergine! Super lekker en een pak lichter dan de klassieke variant want deze versie is koolhydraatarm maar nog steeds bomvol smaak.

Mini aubergine pizza's

Mini aubergine pizza’s

Nodig? (voor 4 personen)

  • 2 grote aubergines
  • 6 el tomatenpassata
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 el basilicumpesto
  • 100 gr Entremont geraspte emmentaler
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Peper – zout
  • Olijfolie

Hoe?

  • Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dikte
  • Neem een met bakpapier beklede bakplaat
  • Leg er de aubergineplakken op
  • Besprenkel ze met olijfolie
  • Kruid ze met peper en zout
  • Gaar de aubergineplakken 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal ze vervolgens uit de oven
  • Bestrijk de plakken met een laagje tomatenpassata
  • Strooi er de gedroogde oregano over
  • Verdeel de pesto in kleine beetjes over de tomatensaus
  • Bestrooi alle plakken vervolgens met een laagje gemalen kaas
  • Schuif de bakplaat opnieuw in de oven
  • Bak de auberginepizza’s nogmaals 15 minuten
  • Zet eventueel de grill even aan zodat de kaas mooi krokant bakt
  • Klaar!

Dit recept voor mini aubergine pizza’s uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Entremont.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.