Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 2 grote aubergines
  • 6 el tomatenpassata
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 el basilicumpesto
  • 100 gr Entremont geraspte emmentaler
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Peper – zout
  • Olijfolie

Hoe maak je het?

  • Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dikte
  • Neem een met bakpapier beklede bakplaat
  • Leg er de aubergineplakken op
  • Besprenkel ze met olijfolie
  • Kruid ze met peper en zout
  • Gaar de aubergineplakken 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal ze vervolgens uit de oven
  • Bestrijk de plakken met een laagje tomatenpassata
  • Strooi er de gedroogde oregano over
  • Verdeel de pesto in kleine beetjes over de tomatensaus
  • Bestrooi alle plakken vervolgens met een laagje gemalen kaas
  • Schuif de bakplaat opnieuw in de oven
  • Bak de auberginepizza’s nogmaals 15 minuten
  • Zet eventueel de grill even aan zodat de kaas mooi krokant bakt
  • Klaar!

Dit recept voor mini aubergine pizza’s uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Entremont.

Categorieën:

Hapjes
Snacks

Tags:

Auberginepizza
Auberginepizza's
Koolhydraatarm
koolhydraatarme pizza
Koolhydraatarme snack
Pizza van aubergine
Recept met aubergine

Bekijk meer...

Mini ontbijtpizza’s

Pizza als ontbijt? Wat een feest! Deze mini ontbijtpizza’s passen perfect bij een heerlijke brunch en zijn ideaal om een restje ham en wat eitjes in op te werken! Als…

Pasta met truffelroomsaus en parmaham

Op zoek naar een feestelijke gerechtje dat je stress-vrij kan maken tijdens de feestdagen? Search no more, deze pasta met truffelroomsaus en parmaham is precies wat je moet hebben! Easy…

Gevulde aubergine met gehakt en een yoghurtsausje

Vandaag neem ik jullie mee naar het Midden-Oosten voor een geweldig lekker gerechtje: gevulde aubergine met gehakt en een yoghurtsausje. Kenmerkend aan Midden-Oosterse gerechten is dat ze een erg kruidig…

Pompoenmacaroni

Macaroni met ham en kaas vind ik een zalig lekker gerechtje. Ik zou bijna zeggen, hét ultieme comfort food voor mij. Het geluid van het mengen van de pasta onder…