Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor het deeg

  • 500 gr patisseriebloem
  • 250 ml kokosroom
  • 35 gr verse gist
  • 1 eidooier
  • 1 vanillestokje, het merg
  • 75 gr zachte boter
  • 50 gr suiker
  • 10 gr zout

Voor de vulling

  • 500 ml Campina halfvolle melk
  • 3 eidooiers
  • 50 gr vanillepuddingpoeder of maïszetmeel
  • 120 gr suiker
  • 1 vanillestokje, het merg

Hoe maak je het?

Begin met het deeg

  • Doe de bloem in de mengkom van de keukenrobot
  • Meng de kokosroom met de gist en het vanillemerg
  • Giet het mengsel bij de bloem
  • Meng onder mekaar, gebruik hiervoor de deeghaak
  • Voeg al mengend de eidooier, de boter, de suiker en het zout toe
  • Kneed tot een elastisch deeg gedurende 10 minuten
  • Vorm het deeg tot een bal en laat een half uur rusten onder een vochtige handdoek

Tip: Je kan het deeg ook met de hand maken, kneed dan minstens 30 minuten

Maak ondertussen de vulling

  • Breng de melk met het vanillemerg tot aan het kookpunt in een steelpannetje op het vuur
  • Meng de eidooiers met het puddingpoeder en de suiker
  • Voeg een lepeltje of twee van de warme melk toe
  • Giet de eiermassa nu bij de warme melk
  • Roer tot een gladde pudding op een zacht vuurtje
  • Stort de pudding in een glazen schaal en bedek met een laagje plasticfolie
  • Laat afkoelen

Ga verder met het deeg

  • Verdeel het gerezen deeg in porties van 30 gram
  • Maak er bolletjes van en leg ze op een bakplaat
  • Laat ze opnieuw rijzen gedurende anderhalf uur
  • Verhit de friteuse tot 160 graden
  • Bak de bolletjes goudbruin in +- 3 minuten
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier

Tip: De ideale rijstemperatuur voor deeg is rond de 26 graden. Dat is warmer dan in de meeste keukens. Voor een optimaal resultaat kan je daarom je oven gebruiken: verwarm je over gedurende 5 minuten (tot +- 40 graden), zet daarna de oven uit en plaats de deegbolletjes erin. Laat ze hier nu rijzen gedurende anderhalf uur.

Serveren

  • Snijd de deegbolletjes open
  • Doe de vanillepudding in een spuitzak
  • Spuit een laagje pudding op de onderkantjes
  • Leg er de bovenkantjes terug bovenop
  • Bestrooi met poedersuiker

Dit recept voor mini boules de berlin uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Categorieën:

Zuivel

Tags:

Berlijnse bol
Berlijnse bol maken
Berlijnse bollen recept
Boules de Berlin
Boules de berlin recept

Bekijk ook...

American pancakes

Mijn droomontbijt op zondagochtend? Jep, dat zijn toch wel fluffy pannenkoeken oftwel american pancakes! Met een glaasje melk of een tasje koffie erbij, da’s echt genieten. Ondertussen vallen de pannenkoeken…

Affogato met chocolade

Affogato is een ijsdessert uit Italië waarbij er warme espresso gegoten wordt over een bolletje ijs. Hemels is dat! Ik maakte er een superdeluxe versie van door er nog slagroom…

Confetticake

Iemand zei me onlangs ‘Het leven is een feest maar je moet zelf de slingers ophangen’. En dat is helemaal waar! Misschien niet altijd gemakkelijk de dag van vandaag, ook…

Citroenpudding

Een potje citroenpudding, da’s een van de favoriete nagerechtjes van mijn lief! Hij is niet al te dol op zoet en valt dus vaak niet te verleiden met een dessert…