Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 6 potjes

  • 400 gr witte chocolade
  • 4 eieren
  • 75 gr suiker
  • 2 el Campina halfvolle melk
  • 250 ml Campina volle room
  • 2 blaadjes gelatine

Hoe maak je het?

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de microgolfoven tot er geen brokjes meer zijn
  • Week de blaadjes gelatine in koud water
  • Scheid de eieren
  • Zet drie kommen klaar
  • Klop in de eerste kom de eigelen samen met 50 gram suiker luchtig
  • Doe de eiwitten in de tweede kom samen met de rest van de suiker en klop tot stijve pieken
  • Giet de room in de derde kom en klop op tot plattekaasdikte
  • Doe de geweekte gelatineblaadjes samen met twee eetlepels melk in een klein schaaltje
  • Verwarm kort in de microgolfoven (of op het vuur) tot de gelatine gesmolten is in de melk
  • Meng nu alles onder mekaar
  • Begin met de gesmolten chocolade onder de opgeklopte eigelen te roeren
  • Doe vervolgens de gesmolten gelatine en de opgeklopte room erbij
  • Spatel tot slot voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder het mengsel
  • Verdeel de witte chocolademousse over potjes
  • Laat minstens zes uur opstijven in de koelkast (of liefst een hele nacht)
  • Werk optioneel af met feestelijke decoratie

Dit recept voor luchtige witte chocolademousse uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Categorieën:

Zuivel

Tags:

Dessert witte chocolade
Mousse van witte chocolade
Witte chocolademousse
Witte chocomousse

Bekijk ook...

Affogato met chocolade

Affogato is een ijsdessert uit Italië waarbij er warme espresso gegoten wordt over een bolletje ijs. Hemels is dat! Ik maakte er een superdeluxe versie van door er nog slagroom…

Chocolademousse

Chocolademousse waar je je lepel recht in kan zetten? Da’s niets voor mij, veel te zwaar! Ik geniet meer van een zachte en luchtige mousse zoals deze. Met melkchocolade, want…

Cheesecake met mango en witte chocolade

Eten jullie wel eens cheesecake? Ik alvast wel! Of ik nu de no-bake versie of die enige echte New York cheesecake (die wel in de oven gebakken is) het lekkerste…