Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • ¼ bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 tl za’atar + extra voor afwerking
  • 1 rode ui, in ringetjes
  • 400 gr zalmfilet, zonder vel
  • 100 gr fijne bulgur
  • 175 ml kokend water
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • ½ citroen, het sap
  • Enkele blaadjes munt, fijngehakt
  • Enkele blaadjes koriander, fijngehakt
  • Peper – zout
  • Olijfolie

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Meng de bloemkoolroosjes met de za’atar, peper, zout en een flinke scheut olijfolie
  • Neem een met bakpapier beklede ovenplaat
  • Leg er de bloemkoolroosjes, de ringetjes rode ui en de zalm op
  • Besprenkel de zalm met wat olijfolie en kruid met peper en zout
  • Zet de plaat in de oven gedurende 20 minuten
  • Overgiet ondertussen de bulgur met kokend water
  • Voeg een snuifje zout toe
  • Laat afgedekt wellen tot de bulgur al het water opgenomen heeft
  • Roer vervolgens los met een vork
  • Meng de Griekse yoghurt met citroensap, munt, koriander, peper en zout
  • Verdeel de bulgur over kommetjes
  • Schik er enkele stukjes zalm bovenop en verdeel er de geroosterde bloemkool en ui over
  • Werk af met de Griekse yoghurt, extra blaadjes munt en koriander en za’atar

Tip

Heb je nog geroosterde groentjes en zalm over? Gebruik ze dan als vulling voor een heerlijke wrap!

Dit recept voor bulgursalade met geroosterde bloemkool en zalm uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram  @stephanie_bex!

Categorieën:

Vis en zeevruchten

Tags:

Bloemkool in de oven
Bloemkool recepten
Bulgursalade recept
Geroosterde bloemkool
Geroosterde zalm
Mealpreppen
Zalm in de oven
Zalm recepten

Bekijk ook...

Bagel met Aziatische zalmsalade

Jep de zomer zit er alweer bijna op.. En zoals elk jaar is ze weer echt voorbijgevlogen. Maar ik laat het de pret niet bederven en hoop vurig op een…

Aardappelwafeltjes met zure room, zalm en dille

Een lekker patatje, dat kan smaken se! Al ben ik niet zo’n grote fan van de gewone gekookte aardappel (tenzij ze geserveerd worden bij een goed gebakken schnitzel en bloemkool…

Blini’s met gerookte zalm

Pannenkoeken, wie is daar nu niet dol op? Naast de zoete variant die we allemaal wel kennen bestaan er ook heel wat heerlijke hartige pannenkoeken. Blini’s bijvoorbeeld! Deze mini-pannenkoekjes op…

Ceviche van zalm met kruidendressing

Ceviche is een heerlijk gerecht uit de Peruviaanse keuken, gemaakt met verse, rauwe vis die gegaard wordt in citrussap. I love it! Ik maak vandaag een versie met zalm en…